keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pakkanen kiristyy, sisähommat etenee!

Hurrrrrr.. Hirrveeeen kylmä tuolla ulkona! Täytyy sanoa että ollaan oltu kyllä ahkeria jo heti alkuviikosta, hyvin ollaan saatu aikaseksi raksalla. T:n päästyä töistä ollaan heti menty hommiin ja vasta iltatuimaan hipsitty kotiin. Minun urakkani (tältäviikolta) loppuikin oikeastaan tähän päivään sillä oikeat työt kutsuvat taas loppuviikoksi. Levytyksen kanssa ollaan edetty talon etupuolella hyvin ja tänään saatiin muodostettu KHH ja samalla eteinenkin hahmottui. Nyt koko talo näyttää sisältä jo enemmän asunnolta, kuin isolta romutilalta! Uuden iskuporakoneen T kävi hommaamassa eilen lähikauppiaalta ja jätti minut levytyshommiin.  Seuraavaksi kuvakollaasia alkuviikon aikaansaannoksista:

31.1.12 takapihan ihana maisema

MH 3, talon etupuolella

levytys jatkui löylyhuoneen höyrynsulkumuoveihin asti
MH 3 saatiin taas yhdeltä seinältä valmiiksi, ensin piti toki siirtää kaikki taloon asennettavat ulko-ovet huoneen keskelle jotta on tilaa työskennellä, meinas siinäkin hommassa käydä hassusti kun käsistä lipes.. Suunniteltiin ja mittailtiin seuraavaksi löylyhuoneen, vessan ja makuuhuoneen välistä seinää. Mietinnän alle vielä jäi sillä muuratun seinän pitäisi jatkua puurungolla, harkko on 13cm leveää ja puurunko kapempaa. Kaikenlisäksi vessan ja löylyhuoneen väliseen seinään jäävät vesiputket ovat liikaa löylyhuoneen puolella. Tämä taasen suurentaa erotusta seinälinjoissa. Noo,, T saa pähkäillä sitä vkl:n aikana :)

Tänään päätettiin jatkaa yhden seinärungon tekemistä kun kerta iskukonekin saatiin taas käyttöön. Vuorossa oli KHH:n ja eteisen välinen jäykistäväseinä joka piti ns.ankkuroida lattiaan. Ensin siivottiin (taas) tavaraa tieltä pois jotta päästiin hommiin.

eteinen jää MH3:n ja KHH:n väliin

harvinaista kuvamateriaalia..! :)

kuvassa näkyvät vesiputket (kurasyöpön yllä) piti roilota alajuoksuun, joka sitten liimattiin ja porattiin lattiaan kiinni

seinärunko kasattin maassa

lattiaan lisättiin extralujikkeeksi vielä liimaa
vanhoista valokuvista piti tarkistaa missä lattialämmitysputket sijaisevat betonin alla jotta niihin ei osuttaisi, eikä osuttu.

runko nostettiin pystyyn

tarkistettiin passin kanssa suoruus

ja J pääsi levyttämään :)

oviaukko muodostettiin..

levytettiin päälle..

ja sahattiin turhat pois!
 Ja näin saatiin taas uutta ilmettä taloon, heti alkoi eteisen pohdinta, tiedettiinkin jo ettei siitä turhan isoa tule kun sisäänkäynti on KKH puolelta myös ja siihen haluttiin kurasyöppö. Mittailin eteistä ja kyllä siihen mahtuu jo suunniteltu 150x60cm liukuovikaapisto vaatteille ja kengille! Tosin tuo hirrrveeeen ruma ja tilaavievä lattialämmityksen säädinkompleksi täytyy koteloida ja jemmata siihen kaappiin mutta vie ehkä n. 40x50x20 kokoisen tilan sieltä joten ehkä tavaraakin sinne mahtuu. Kurasyöpön ylle sitten tulee naulakko likaisimmille ja märille vaatteille. Kurasyöppö on kokoa 500x800mm ja aseteltu tarkoituksella lähemmäksi seinän vierustaa pitkittäin, täten siihen voi jättää märät kengät/vaatteet/sateenvarjot jne. roikkumaan ja vesi valuu kurasyöppöön, ilman sen haittaamista ovesta ulos kulkua.

KHH sisältäpäin

kurasyöppö suojattuna,  suunniteltu vas.naulakot seinään ja jonkinlainen suojaseinä sekä käsisuihku.

Kotimatka kun aloitettiin näytti pakkasmittari ( ja kellokin..) kovia lukemia, -20asteessa käytiin!

Nyt unille, suunnitteleen taas maalien eri sävyjä ja laattoja... Työn iloa kaikille raksaajille!! :)

Ei kommentteja: