maanantai 20. helmikuuta 2012

Vkl:n teema: Omakotitaloasujan arkea osa1/1000 lunta ja lumihommia..

Varsinais-suomessa on vkl:n aikana tullut hieman normaalia enemmän lunta, itseasiassa aikas paljonkin. Nyt voi kyllä viimeistään sanoa että on tutustunut tuohon lumenluontiin ja siihen lumiseen arkeen minkä omakotitaloasujat kohtaa talvisin :)

tallin päälle on hieman kertynyt lunta, vaarallisen paljon.. ei uskalla lähellä kulkea!
Meidän yhteisen vapaan vkl:n suunnitelmat menivät uusiksi kun T on sairastellut ja pysynyt vuoteenomana koko vkl:n. Autollin levytykset ja sähköjen läpiviennit sekä alustavat suunnitelmat ilmastointiputkien asennuksen aloituksesta jäivät taka-alalle. Suuntasin tontille lauantain työpäivän jälkeen ja aloitin ensin kunnon lumitöillä jotta pääsin sisälle, siinä tovi sitten vierähtikin. Varsinaiset työt aloitin varaston seinien hiomisella ja maalasin ne kertaalleen pohjamaalilla.

18.2.12 varaston seinissä pohjamaalia

Tänään seinät saa toisen kerroksen maalia ja ehkä saadaan myös lisää levyjä seiniin..

Talon puolella levytys oli edennyt pukuhuoneen ja ruokailutilan seiniin : 

T:n asentamat levyt, ruokailutila

 takana pukuhuone
19.2.12 kapeat väliosiot lisätty

19.2.12 tämän seinän sain loppuun


Toivottavasti ollaan tämäviikko molemmat terveinä sillä tulossa olis kokonainen yhteinen vapaa vkl! Niin ja siihen maalämpöpumppuun.. myyjä/asentaja tulee tänään käymään tontilla tsekkaan paikat. Saas nähdä miten asentajat pääsevät tontille kulkeen, siellä on meinaan niin paljon lunta ja tontin alapuolella menevä vanha tienpätkä on auraamatta. Toinen vaihtoehto on kulkea etupihalta alapihalle talon vierustaa pitkin. Mutta sitä lunta tosiaan on siellä paljon eikä kulkeminen ole mitenkään helppoa.. Kuvaa sunnuntai-illalta:

 Illalla kun piti kotiin lähteä sai taas tehdä lumitöitä kun aura-auto oli kasannut kaikki lumet tieltä valliks auton eteen, ja luntakin oli tullut lisää. Ja se pihasta pois ajaminen ei ihan niin onnistunutkaan.. Yritin ja yritin, peuutin, käänsin ja väänsin mutta ei. Naapureiden ovikelloa kun kävi soittamassa tuli työntöapua ja hiekkaa renkaiden eteen jotta pihasta pääsi pois :)

Ei kommentteja: