perjantai 17. helmikuuta 2012

vk 7: varasto saa seinäpintaa

Levytystä, tasoitusta ja maalaamista, niistä on tämänviikon pienet askareet koostunut! Varaston puolella olllaan oltu hommissa, meinas tulla hoppu laittaa varasto jonkinlaiseen kuntoon jotta maalämpöpumppu saadaan sinne fiksusti asettumaan. Lattiahan on siis edelleen valettua betonia ja sellaisena nyt taitaa pysyäkin, jonkinlainen epoksimaali ta muu vastaava siihen laitetaan sitten myöhemmin. Tärkeintä nyt on laittaa seinät kuntoon, levyttää, harjoitella tasoittamista, maalata ainakin kertaalleen ja asentaa ryhmäkeskus ja sitä ennen tehdä läpimenot kaikille sähköjohdoille talon puolelta varastoon. Joten siis se lattia jää tosiaan tuonnemmaksi :) Työnjako ja hommat varastossa alkoi maanantaina, T oli saanut yhdeltä seinältä levyttettyä joten minä aloitin tiistaina K-raudasta ja etsin sopivaa tasoitetta ja tarvikkeita siihen hommaan ja harjoittelin sitten illalla sitä hommaa, T:n ollessa jääkiekkoa katsomassa hallissa. Erittäin ansaittu arkivapaa T:lle! :)

T:n levyttämä seinä, siitä mihin gyproc loppuu, alkaa autotallinpuoli

löysin tasoitejauhepussin ja kartonkinauhaa..

ja lopputuloksena oli tämä
Ohjeita tasoituksen tekemiseen luin netistä, eri blogeista ja ja valmistajien sivuilta. arkistin ruuvien kohdat, että ne on gyprocin "pinnan alla" eikä törötä päällä liian ylhäällä. Tasoitin ruuvien kohdat ja madalletut levyjen saumakohdat ensin reilummin, sitten kartonkinen saumanauha keskelle saumaa ja metallilastalla painoin kiinni. Sitten uusi kerros tasoitetta saumakohtiin. Talonpuolella ei tasoiteta itse vaan otetaan ammattilainen tasoittamaan ja ruiskuttamaan seinät ja katto. Autotalli/varastotila hoidetaan itse, sillä ei niin väliä jos muutamat krymput ja ruuvinpäät jää näkyviin, ne piiloutuvat luitenkin hyllyjen taakse.

seinä tasoitettiin seuraavana päivänä hiekkapaperilla, T jatkoi levytystä

ensimmäiset seinämaalit! Maalasin perusvalkoisella pohjamaalilla kertaalleen

ammattilaisin ottein, kertismukista kertisveitsellä tasoitetta seiniin :)

tasoittelin sitä mukaa kun T sai lisää levyjä seiniin
Homma sujui ihan mukavasti, maalaaminen on kivaa hommaa :) Tasoitteluhomma on tosiaan syytä jättää ammattilaisille, huomasin jo 1.seinästä että saumanauha hieman sieltä kupruilee, ilm. liian vähän ollut tasoitetta alla eikä ole tarpeeksi ottanut kiinni. 

amatööri hommissa..


Lopputulos ke iltana näytti tältä!
Näitä hommia jatketaan lauantaina, tosin T on jo jatkanut hommia talon puolella ja levyttänyt ruokailuhuoneen seiniä. Minä varasin tasoitus ja maalaushomman joten T levyttää ja tekee läpiviennit, jatketaan maalausta ja levytystä varmaan autotallin puolelle, sen verran kuin tilaa on sillä nyt siellä näyttää tältä...

autotallin kaaos..

Ei kommentteja: