perjantai 10. helmikuuta 2012

vk:6 helmikuun hulinaa, messut ja maalämpöpumppu!

Viime viikonloppuna päästiin muutamaksi tunniksi rakentamisen ja sisustamisen messuille, aikaa ei paljon ollut joten messuhallit kuljettiin pikasilmäyksellä läpi. Aikaisemmin jo päätettiin että messuilta haetaan tarjouksia etenkin maalämpöpumpuista ja sekä muista tarvittavista, jos aikaa jää. Tarjouksia saatiin Hansgrohen suihkuista, pesutornista, sekä niistä maalämpöpumpuista hierottiin kauppaa. Hifistudion pisteessä pohdittiin kaiutinasiaa mutta siihen sitten palataan vielä myöhemmin. Kahden eri kilpailijan leirissä käytiin juttelemassa  pumpuista ja peli oli aika selvä. Osaava myyjä, asiantunteva, luotettavan oloinen kaveri jonka kanssa olimme aiemmin asiasta puhuttu s.postin välityksellä vei voiton ja pääsimme sopuun ja hyvään hintaan heidän saksalaisesta maalämpöpumpusta. Mallina on Alpha-InnoTec WZS 5,7 kw 190l:n integroidulla vesivaraajalla plus100l:n lisäpöntöllä. Lisäksi saamme talon viilennyksen sitäkautta sillä ilmastointilaitteeseen tulee viilennyspatteri joka hyötykäyttää maalämpöpumpun kylmäaineliuoksen. Jos ymmärsin asian oikein :) Aikataulullisestikin heidän toimitus sopi meille, todennäköisesti jo ensiviikolla olisi poraus ja pumpun toimitus. Jänskää! Tulee hoppu hypätä levytyshommissa autotallin/varaston puolelle jotta sähkärit saavat ensiviikolla asentaa ryhmäkeskuksen sinne seinään kiinni. Kesällä hommissa ollut kaivurikuskimme lupasi myös tulla hommiin, soitin heti maanantaina ja tiedustelin aikataulua maalämpöputkien kaivuuseen. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin, ainoa mikä jännittää, on maalämpöpumppua varten asennettujen varausputkien koon riittävyys, sillä putket on vain 75mm loivalla kulmalla, ideaali koko olisi ollut 110mm mutta ilman eristeitä putkien pitäisi mahtua niistäkin.. meille on siis kaivettu maahan putkia jotka menevät talon perustusten läpi ja nousevat betonilattiasta ylös tekniseen tilaan.

Tälläviikolla ollaan vähemmän oltu hommissa eikä hirveesti ole tapahtunut. Muutama väliseinä on noussut ja kaariosuutta on levytetty, kaikki pienikin on aina eteenpäin :) Vkl menee minulla töissä ja T on flunssan kourissa kotosalla, tuskin kuitenkaan malttaa launtaina kokopäivää olla kotona vaan tontille menee..

9.2.2012

keittön, vessan/löylyhuoneen ja pikkumakkarin seinää.

kaaren alaosa ja välit on levytetty


Ensiviikko tuokin varmaan lisää uutta tietoa maalämpöpumpun porausosuudesta ja sähköhommista! Viikonloppuja kaikille! :)

Ei kommentteja: