tiistai 31. tammikuuta 2012

vk 4. Lisää levytystä, MH1 valmis!

Viikko alkoi T:n työreissulla joten alkuviikon hommia raksalla teki meidän sähkärit, niin ja minä maanantaina levyttelin. Keskiviikkona kun saavuttiin hommiin oli edessä piuhojen sekasotkua, sillain hyvällä tavalla :) Kattoon oli ilmestynyt jakorasioita ja piuhaa meni pitkin kattoa pirun paljon, vaikka kaikkia väliseiniäkään ei vielä ole pystyssä. Muutamaa rasianpaikkaa ihmeteltiin, ja alunperinhän meidän piti rasiat kiinnittää mutta nopeasti olivat jo nekin ehtineet asentaa paikoilleen. MH2 eli päämakkarin yhdet rasiat täytyy ainakin siirtää sillä niistä ei oltu huomattu mainita, ja kun ajateltiin että itse laitetaan. Mutta pikkuhomma sinänsä. Myös ovikellonpiuha oli paikallaan, sekä takapihan ulkovalojen, rasioiden ja kaiutinpiuhojen paikat olivat kaikki ok.

Torstaipäivä valkeni minun vapaa aamuna mutta se loppui lyhyeen kun T soitti että taloomme on murtauduttu. Molemmat oltiin järkyttyneitä kun asiasta kuultiin. Naapurimme olivat huomanneet että heille oli murtauduttu ja sen jälkeen huomanneet että meiltä on lukot ovista kadonneet.. Inhottava ja epätietoinen tunne valtasi mielen, miltä siellä näyttää, mitä tavaraa sieltä on viety?! Samassa puhelussa kuulin että myös muihin rakenteilla oleviin taloihin siinä samalla tiellä ja meidän alapuolella on käynyt samalla tavalla.. :(  Röyhkeyden huippu!!

lukot katkaistu

tavarat levitelty ja etsitty kelpaavaa tavaraa
Pääsin piakkoin itse tontille ja T saapui sinne myös hetkeä myöhemmin, totesimme että etuovesta ja varaston takaovesta oli lukot katkaistu ja menty sisälle. Mitään paikkoja ei oltu hajoitettu mutta työkaluja, poria, autotallin sähköavaimet ja koodilukot jne.sieltä kyllä oli kadonnut. Kiukku ja ärsytys nousi siinä kohtaa taas! Tarkastelimme paikkoja ja kiersimme hieman naapureilta kyselemässä mitä tuhoja he olivat saaneet osakseen, ilmeisesti 7 talossa käyty yön aikana mutta vain osalta viety tavaraa, eivätkä olleet kunnon ovetkaan varkaita estelleet vaan ovet oli hajoitettu sorkkkaraudalla. Asiasta sitten tehtiin rikosilmoitus ja poliisit kävivät tarkistamassa vielä paikat talossamme. Vahingot jäivät rahallisiksi mutta kova harmi ja paperityö tästä kuitenkin tuli. 

Varsinaisia töitä jatkettiin viikonloppuna ja edessä oli seinien levytystä. Samalla T huomasi että vesiposti joka viimeviikolla haettiin LVI-liikkestä ja piti asentaa paikalleen, oli sekin viety mennessään.. 

ma 23.1.12 J jatkoi talkoiden jälkeen etuseinää

Likat huom:  kerrasta meni kohdalleen :)


La 28.1.12 T jatkoi etuseinää, piuhaa roikkuu katosta
29.1.12  T oli ahkeroinut, MH1 levytys menossa
pukuhuone ja suihkuhuone, läpivienti menee pukuhuoneen seinästä varaston puolelle jonne sähkökeskus tulee.
Sunnuntaina puuhasteltiin MH1:en parissa, pikkumakkari oh:n vieressä joka on takapihan puolelle. Ja koska toisesta porakoneesta oli viety akku, oli vain yksi käyttökunnossa. T leikkasi gyprocia ja minä ruuvasin kiinni. Saatiin koko makuuhuone levytettyä loppuun, tosin T oli jo tehnyt suurimman osan siitä lauantain aikana. Ainoastaan olohoneen seinän villoitus ja rasioiden koloaminen puuttuu. 

29.1.2012

Näkymää takapihan puolelle

vanerilevyt tukena

toisella puolella seinää MH2:en vaatehuone

lisättiin villat ja tukipuut jotta vaatehuoneen hyllyt/tangot saadaan tukevasti kiinnitettyä
ja valmiina levytettynä, oviaukon vieressä "upotustila" liukuovikaapistoa varten

Olohuoneesta katsottuna vas.MH2:en oviaukko (johon satiinilasiset pariovet) ja oik.MH1:en oviaukko

Tänään jatketaan hommia levytysten, kattovalaisimien paikkojen merkkaamisen ja kenties väliseinärunkojen pystytyksen parissa. Ulkona on -14astetta pakkasta ja lisää kylmää on tälleviikolle luvassa joten takka roihuamaan ja hommiin! :) 

Ps. Tulevana viikonloppuna on Turussa rakentamisen ja sisustamisen messut jonne ollaan menossa, tarjous ja päätös kahden vaiheilla olevaan maalämpöpumpun valintaan ja keskuspölynimuriin on tultava viimeistään sieltä! Mukavaa pakkasviikkoa kaikille! :)

2 kommenttia:

Innostunut amatöörirakentaja kirjoitti...

Kyllä niitä näemmä käy varkahita työmaillakin.

Teillä projekti näköjään samassa vaiheessa kuin itelläkin, tosin itse vähemmän osallistun enää töihin. Milloin teillä ois tarkoitus saada talo muuttokuntoon?

J. kirjoitti...

Kannattaa kyllä pitää varansa raksalla, voro voi yllättää! Täytyykin käydä lukaisemassa blogiasi heti huomenissa, muidenkin amatöörien rakentaminen kiinnostaa kovin! Ajatuksissa on ollut että valmista olisi loppukestä, riippuu toki kuinka putkeen hommat sujuu :)