sunnuntai 1. tammikuuta 2012

2011 viimeinen ja 2012 ensimmäinen päivä!

Ja niin vuosi vaihtui ja siirryttiin taas ajassa eteenpäin! Vkl:n ohjelmaan kuului raksahommia eli puunkaatoa, villoitusta vähän levytystä ja lisää villoitusta! No nähtiin me illalla muutamat raketitkin ja istuttiin iltaa ystävien seurassa :)
Perjantaina oli eräs sähkäri käymässä meidän tontilla, hieman neuvomassa ja kyselemässä kaikenmoista, ajatuksella että kenties hän tulisi meille hommiin.. No, iltahan siinä meni löpistessä ja äijien ihmetellessä kaikenmoista, kuten sitä että moni asia on pielessä vaikka tulihan siitä jotain oppiakin.  Maadoitus, jonka siis kaiketi pitäisi olla anturassa, perustuksissa ja molemmissa lattiavaluissa, ei meillä olekaan kuin perustusten ympärillä.. Perjantai-illan fiilikset laski roimasti homman edetessä.. Illalla tarkisteltiin sähkökuvia joissa on ohjeet vetää kuparikelaa perustusten ympäri ja kierittää sit.. jonnekin, on meillä laitettu juuri niin mutta muuta ei sitten olekaan. Nyt sitten olen kahlannut läpi bittiverkkoa lueskellen erinäköisiä tarinoita mitä voi tapahtua.. :/  Vaihtoehtona on siis piikata nykyiseen lattiavaluun reikä teräsverkkon asti ja sitoa sinne kuparilankaan ja toivoa että se riittää. Ja ehkä sitten keväällä kaivaa talonreunaa pitkin aina anturoihin asti ja lisätä kuparia.. Saas nähdä, sähkömiehen kyllä olis pitäny olla alustalähtien hommissa mukana jotta tältäkin ongelmalta oltais vältytty.  Miten muilla rakentajilla on maadoitukset kunnossa? Alla vielä muutama kuva myrskyn merkeistä...

28.12.11 ja juuri asennetut pressut leviänä..

puut irtosi juurinen ja pienen maapaakun kera..

Lauantaina aloitettiin hommat ulkosalla, pienessä pakkasessa puuhommissa naapuria auttaen!
Tai no minä mitään auttanut, kuvasin vaan :)
31.12.11 Tapsa muutti pihamaisemaa..
onneksi takapihan puut eivät tulleet tämän pidemmälle..kuvassa näkyvä torso ponkaisi maasta pystyyn, sama puu kuin ylemmässä kuvassa maapaakun kera.

Pienten pihahommien jälkeen siirryttin sisähommiin, T vahvisti vaatehuoneen seiniä laittamalla cyprocin taakse vanerilevyjä ja minä jatkoin edellisenä päivänä aloitettua ulkoseinien villoitusta. Päivä siinä hurahti hyvin ilta 20 asti  ja hyvin saatiin hommia aikaiseksi :)
31.12.11 vaatehuoneen levytystä

melkein valmis vaatehuone :)
innostuin ja homma eteni

pukuhuoneen nurkaan asti etenin
Samalla kun minä laitoin villoituksia T asensi cyprocit paikoilleen ja aloitti sähkökaapeleita varten poraamaan "railoja" koolauksiin. Aiemmin edllisenä päivänä olikin haettu valmiiksi putkitustavaraa ja rasioita jotta päästään hommassa eteenpäin. Varsinaista omaa sähkäriä meille ei vielä ole mutta kovin kyllä tarvittais! Ajatuksena oli roilota kaapeleita varten paikat koolauksiin ja kiinnittää ja merkata rasioiden paikkoja valmiiksi.Mutta vain ulkoseiniin tulevat rasiat ja kaapelivedot. Näin päästäisiin levyttämäänkin ulkoseinät ja siten olisi helpompi jatkaa väliseinärunkojen pystytystä.
kaapeleita varten poratut railot
Vuodenvaihteen juhlinnat jatkui ystävien parissa melko maltillisesti.T tosin oli niin väsynyt juhlista ettei kyennyt raksalle enää sunnuntaina mutta minä kävin viimeistelemässä villoitukset ja hieman siivoilemassa. Ei mennyt sunnuntai yhtään hukkaan! :)

vuosi 2012 tuntui heti hyvältä, kirpakalta ja ihanalta :)

1.1.2012 ruokailutilaulkoseinien villoitukset aikaslailla valmiina, ihan ylös en ylettänyt ja sinne pieneen koloon menis vielä villaa.
Kun ajattelee vuotta taaksepäin, on tapahtunut ihan huimasti asioita! Tammikuussa ei vielä tiedetty mistä saadaan tontti vaikkakin tämä tontti oli sillon jo kiikarissa. Kaikki oli silloin vielä auki ja suunnitelmat edessä. Nyt kun asioita on tapahtunut ja suunnitelmia on toteutunut tuntuu ihan hurjalta ja uskomattomalta että ollaan tässä pisteessä nyt. Tätä vuotta hurjasti odottaen!! :)

Ihanaa ja mieleenpainuvaa tätä vuotta 2012 kaikille ja rakentajille erityisesti jaksamista ja intoa projektiin!!

viimeyön paras otos!! :)

Ei kommentteja: