tiistai 24. tammikuuta 2012

20-22.1.12 Sähköhommia, levytystä ja väliseiniä!

Uutisia uutisia, meillä on hommissa sähkömies!! Löydettiin paikallinen mukava sähkäri meille hommiin, ke hän kävi vilkaisemassa työmaan ja palaveerattiin ja perjantaina hän aloitti jo hommat, tänään on jo 3päivää hommissa! :) Stressitaso hieman laski kun saatiin ammattilainen hommiin ja päästään taas eteenpäin.

Sitten lisää uutisia, meillä oli viikonloppuna superhyvät talkoot raksalla 2muun pariskunnan kera ja saatiin hyvin hommia eteenpäin! On se hienoa kun on ystäviä joihin luottaa ja joilta saa apua kun sitä tarvitsee, erittäin suuret kiitokset kaikille mukanaolleille tärkeille ystäville!! :) Toivottavasti kaikilla oli hauskaa eikä ollut liian kova työleiri!

Seuraavassa kuvapäivityksiä vkl:n aikaisista hommista. Työt aloitettiin pienellä tavaroiden järjestämisellä sisällä jotta pihassa olevat 3 paketillista gyproc-levyjä saatiin sisälle kannettua.

paketti nro 2.alkamassa

kaikki levyt kasattiin 2 pinoon olohuoneen lattialle.
Suunniteltiin jo aiemmin alustavaa työnjakoa raksalle jotta saadaan homma sujumaan, naiset aloittaisivat levyttämisen ja miehet pistorasioiden kiinnittämisen ja väliseinärunkojen suunnittelemisen. Kun hommat oli suurinpiirtein jo päässyt alkuun ja T oli käynyt rautakaupasta hakemassa lisää ruuveja oli ilmassa pientä sähköistä savunkatkua.. Kääntöpöytäsahasirkkeli-hässäkkä joka lähti ennen joulua korjaukseen jota ei ikinä korjattu vaan viime ke haettiin samanlainen uusi tilalle, päätti nyt sitten talkoiden kunniaksi kärähtää. Siis jo toistamiseen samanlainen laite. Ystävällisesti kauppias jonka kanssa T asioi, ilmoitti puhelimessa että saamme noutaa hänen oma koneensa lainaan siksiaikaa kun mietitään mitä tämän uuden kärähtäneen koneen kanssa tehdään. Pieniä mutkia ja viivytyksiä oli siis viikonloppunakin matkassa mutta hommat jatkui uuden koneen voimin.


1.levy aloitettiin vessan nurkasta, koolauksien välissä näkyy vanerinpalat vahvikkeena

"Haittaakse?  -Öö, ei se varmaan haittaa" yleisin kymymys-vastaus koko vkl:n aikana :)

:)
pistorasia kohtien koloaminen gyprociin ei meinannut ihan alkuun sujua..

vkl:n 1.väliseinärunko nousi päämakkariin, vas.pikkuvessa ja oik.vaatehuone

 Pikkuhiljaa päästiin levytyksissä eteenpäin vaikkakin muutama levy piti mitata ja leikata uudestaan sekä kiinnittää ja laittaa uudestaan sama levy seinään.. Mutta hauskaa oli! :) Yleisin kysymys kun joku oli epävarma jostain tai homma meni vähän toisin kuin piti oli että "Haittaakse?" ja vastaus tais melkein aina olla että ei, ei se varmaan haittaa :) Välillä käytiin ruokkimassa talkoolaisia lähipitzerian antimilla ja sitten taas jatkettiin hommia uudella innolla.


alajuoksu kiinnitettiin liimalla lattiaan
runko kasattiin maassa ja nostettiin porukalla ylös

2. iso väliseinärunko nousi oik.jäävän olohuoneen ja vas.olevan makuuhuoneen ja khh:n väliin.kuvassa tiivistyy hienosti yhteistyö ja talkoolaisten into viikonlopulta :)
Aamupäivällä hommat aloitettiin 11 maissa ja niitä jatkettiin aina melkein klo 21asti. Loppuilta levättiin ja syötiin, nukuttiinkin vähän ja aloitettiin sunnuntaina hommat taas puoliltapäivin ennen talkoolaisten kotimatkaa. Levytyshommat jatkui sunnuntaina hyvinkin tutuksi tulleen, pöllyävän "gyrponiitin" parissa :)


ikkunoiden yläpuolelle gyprocin taakse laitettiin vanerilevyä verhotankoja varten.

22.1.12 etu- ja khh:n ovien pielet jo levytetty

makuuhuoneen ja khh:n välinen jäykistävä seinä pultattiin lattiaan kiinni, lattialämmitysputkia varoen..

takana näkyy jo muodostunut päämakkari!

makuuhuoneen oviaukoksi jätettiin 152cm tilaa (maitolasiset 2x70cm pariovet)

talon etuseinä melkein levytetty

kuva ruokailutilan ovensuulta otettuna
gyproceista enää roskat muistuttamassa pihaa.

 Kaikki hyvä ja kiva loppuu aikanaan, ainakin hetkeksi, niinkuin tämäkin mukava viikonloppu ja talkoot. Tästä on hyvä jatkaa hyvillä mielin taas eteenpäin.

Vielä kerran superkiitos huippuhyvälle Tampereen tiimille vahvistuksesta talkoisiin, ootte parhaita!! :)

2 kommenttia:

Onna kirjoitti...

J teille on tulossa kaunis koti. Tsemppiä kevääseen!

Senni kirjoitti...

Hei, kiitos itsellenne :D Mä täällä yövuorossa repeilin, kun luin tota tekstiä! oli ihan sairaan mukavaa, vaikka gyrboniittien kanssa välillä meinas hermo mennä ;) No onneks se ei haitannu :)
-Senni