torstai 12. tammikuuta 2012

Loppiaisen muuraushommia!

Loppiaisviikko sujui tontilla oikein mukavasti, alkuviikosta mietittiin ulkovalojen paikkoja ja vedettiin kaapeleitakin niitä varten. Palaveerattiin myös vastaavanmestarin kanssa tontilla. Tilattiin kosteidentilojen muuraushommia varten kahitiiliä ja muurauslaastia ja odotettiin vieraita saapuvaksi :) Torstaina siirrettiin turhat roinat eli toisinsanoen hukkapuutavara sisätiloista ulos pressujen alle ja siirreltiin tavaroita muuten sisällä. Jumpattiin kahitiilet pihalta sisälle taloon kuivumaan ja hahmoteltiin ja mittailtiin suihkun ja löylyhuoneen seinien paikkoja. Kauan odotetut vieraatkin saapui perjantaipäivän kuluessa.. :)

kahitiilet kuivumassa


Ensimmäinen kerros muurattiin muurauslaastilla ja muut kerrokset jatkettiin ohutsaumalaastin kanssa. Niin ja sen ensimmäisen kerroksen jälkeen olis ehkä pitänyt mitata, katsoa passin kanssa, mitata passin kanssa ja tarkistaa.. :) Kerros toisensa jälkeen niittä alkoi pikkuhiljaa kertymään siihen ja kyllä se pikkuhiljaa alkoi seinää muistuttamaan.Jatkoimme hommia iltaan asti tyytyväisinä kunnes sitten huomattiin ihan paljaalla silmällä että nyt jokin mättää.. Olihan se selkeästi kenossa se seinä! Ei auttanut kuin kehitellä jokin systeemi millä saadaan sitä suoremmaksi vielä kun laasti oli kosteaa.. kts alla..


seinää tuettiin sieltä suunnasta mihin se oli kallellaan ja T heitti lisää muurauslaastia lattianrakoon.

laaserin kanssa suorassa..
Voi voi.. Kyllä nää meidän hommat välillä on sellasia että mennää ja tehdään ja sit vasta mietitään.. jälkeenpäin kyllä useimmiten huvittaa! :) Seinä jätettiin yöksi kuivumaan ja hommia jatkettaisiin seuraavana päivänä, mikäli seinä olisi suorassa.

la 7.1.2012 etsi kuvasta talkoolainen

seinä vaikutti suoralta ja sitä jatkettiin..

ei ihan Artekin kanto mutta äiti&tytär Designia :)
Päivä kului nopeasti ja aurinko laski hiljalleen tontin taakse, mukavasti saatiin hommia eteenpäin, vaikka luulin että tämäkin homma sujuisi nopeammin. Ammattilaisilta homma tietenkin sujuisikin ja ehkä ilman ylimääräisiä korjailuja. Talkoolaisille kiiitos visiitistä ja avusta, tervetuloa uudestaan! :)

Viikonlopun työpanoksen loppusaldo näytti sunnuntaina tältä : Korkea seinä vas. on keittiön ja suihkuhuoneen välinen, oik.seinällä 2 suihkunpaikkaa, oik. etualalla alkaa löylyhuone.


Ei kommentteja: