tiistai 27. joulukuuta 2011

Tapanin myrsky..!

Olipahan ikimuistoinen Tapaninpäivä 26.12.2011. Olin pitkässä päivässä töissä kun huomattiin uutisista ja muista ilmoituksista että kovat tuulet ovat kaataneet puita varsinais-suomessa. Käytiin pihalla kokeilemasa miltä tuuli tuntuu ja tuntuihan se, tuuli niin kovaa ja puuskittain ettei sellaista ollut kokenut ikinä! Uutisia tuli kokoajan lisää ja pian kuulinkin että meidän tonttialueella on kymmenittäin kaatunut puita talojen päälle! Kyllä alkoi sydän tykyttämään, soitin T:lle aamu10 herättääkseni hänet ja lähtemään tontille katsomaan miltä siellä näyttää.. Peloissani mietin töissä mitäköhän siellä on tapahtunut ja onko meidän talon päälle kaatunut.. Alla T:n ottamia kuvia kännykällä.

meille menevä tie oli tukossa, auto oli jätettävä kauemmaksi
yksi jos toinenkin puu oli kaatuneena ja kenossa..

 T kertoi kans miettineensä jo matkalla kun näki että puuta oli kaatunut useammassa kohtaa menomatkan varrella, että miltä siellä näyttää..Etupihassa näytti tältä:


pihan pressut olivat kaikki lentäneet paikoiltaan..
Kaikki eurolavat ja harkot jotka olivat painoina pressujen päällä olivat lentäneet pois..

Onneksi ei talon päällä ollut yhtään puuta, ei meillä eikä viereisillä naapureilla, alapihan naapurin tontilta oli meidän pihaan kaatunut muutamat iso kuusi mutta osuivat vain takapihan puupinoon. Selvittiin siis ilman vahinkoja! Naapureiden kanssa yhteistuumin olivat sitten aloittaneet teiden raivauksen jotta tonteille pääsi ajamaan autolla. Myöhemmin T:n vanhemmat tulivat tontille avuksi ja saivat kaikki pihan tavarat suojattua ja osan kannettua sisälle säilöön, kiitos avusta heille! Ja mukavaa kun taas yhteistyö naapureiden kanssa toimi ja kaikki auttoivat puuhommissa! :) 

yläpuolen naapurin tontille oli muutamat puut katuneet ja hieman taloa raapaisseet.

Naapurit keskenään puunsiirtohommissa, kaikille aika mieleenpainuva tapaninpäivä! Eikä lunta missään!

26.12.2011 Puuta nurin ja taustalla näkyy muutama jo kallellaan


Meillä ja naapureilla kävi onni onnettomuudessa, ei henkilö-eikä aineellisia vahinkoja.. Kaikkia ei onni suojellut ja uutisistakin jo huomasi että vahinkoa oli tapahtunut laajalla aluella. Samalla alueella meidän yläpuolella kaatui useammankin talon päälle puita ja aineellista vahinkoa tapahtui. Ikimuistoinen Tapaninpäivä kylläkin, tuskin kukaan naapureistakaan ajatteli tekevänsä useamman tunnin puusavottaa Tapaninpäivänä, auringonpaisteessa kuivalla säällä ilman lunta!

Ei kommentteja: