tiistai 27. joulukuuta 2011

Viikkona ennen joulua..

.. tapahtui jotenkin paljon asioita ja edettiin!! Seuraavassa kuvasarjaa ja päivitystä siitä mitä tapahtui tontilla joulun alusviikolla 17-22.12.2011

Lauta saatiin taipumaan eikä tarvinnut pätkiä kovin paljon14.12.11

isojen ikkunoiden "välipalikat" haluaisin yhdestä pystylaudasta..Menee myöhemmin vaihtoon.

T sai siis viikolla laudoitettua olohuoneen ikkunoiden yläosuuden sekä keittiönurkkauksen. Perjantaina rauhoituttiin kotiin ja kutsuttiin muutamia ystäviä glögille istuun ja viettään rauhallista iltaa, la aamuna lähdettiinkin sitten tontille hommiin. Tarkoituksena oli laittaa katolle lapepellit? kts. kuvasta  :)

T&T hommissa, pelti asetettiin nauloilla koolauksien päälle

Saimme kattomiehen muutamaksi tunniksi avuksi peltien laittoon!

Ei helpoin talo ensimmäistä kertaa taloa laudoittavalle, on erilaista kulmaa, kaarea ja tasoa..

Sahasin autotallin päädyssä olevaan, pienempään katto-seinä osuuteen koolauslaudat ja T kävi kiinnittämässä.
Katto-osuus ei ole helpoin millään tavalla, sillä märällä katolla, polvillaan/makuullaan työskenteleminen ei ole ensinnäkään turvallista.. Pari kertaa kävin ylhäällä rakennustelineillä mutta koska alastulo oli niin paljon pelottavampaa, jätin sitten enää menemättä ja tyydyin kuvaileen tikkailta/ maan tasolta ja sahaileen tavaraa. Päivällä tulivat myös T:n vahemmat käymään tontilla katsomaan miten ollaan edistytty.

Laudoitusta aloitettiin samana päivänä, kapeammalla laudalla tehdään tämä pääty.


 tarkkaa mittausta ja sahaamista vaativa kulma

Illalla tuli ihan reippaasti räntää..
Itse lähdin välillä yötöihin kun T painui kotiin nukkumaan ja samaa hommaa jatkettiin seuraavana päivänä. Kaikki laudat jotka tulevat peltiosuuden päälle, vinoonleikattuun kulmaan maalattiin ensin pohjamaalilla. Eli mittailtiin ensin kulmaa, kokeiltiin seinään useammalla kappaleella miten sopivat ja kun oikea kulma löydettiin sahattiin useampi lauta, maalattiin pohjamaalilla sahatut päät jottei vesi imeydy lautaan leikkauspinnasta. Sitten saivat kuivua seuraavaan päivään ja lyötiin seinään, n.2-3cm rako jää laudan ja pellin väliin jotta valuva vesi menee peltiä pitkin alas ja tuuletus onnistuu.

18.12.11

Oikean kulman löytyminen vei hetkenaikaa..
Tiistaina 20.12 jatkettiin taas hommia tontilla. T kiinnitti aiemmin maalattuja lautoja katto-osuuden seinään kun minä mittasin ja sahasin autotallin osuutta varten lautoja kulmaan ja maalasinkin ne valmiiksi. Ilta sujui melko rattoisasti, T konttasi katolla naulaten ja koloten lautoja ja minä kuvasin :)

sisatilojen lämpimä työpiste, takkatuli ja radio...

.. ja toisaalla, ulkotilojen melkein yhtä mukava, hieman tuulisempi ja viileämpi työpiste..
20.12.11
kuvakulmaa kauempaa..

 Hommia jatkettiin pitkälle iltaan asti, kun laudoitus saatiin valmiiksi, sahattiin vielä räystäslaudat ja lyötiin ne paikoilleen ja oltiin tyytyväisiä päivän aikaansaannoksiin.Kuulostaa kyllä siltä että homma oli nopeasti hoidettu, mutta kyllä siellä aikaa vietettiin ihan kunnolla.. :)
viimeisiä kulmapaloja..!

ja valmis!

räystäslaudat vielä paikalleen..

Siinä on valmiina koko seinä ja katto-osuus 20.12.11 klo 22:20!!


Keskiviikkona homma jatkui makuuhuoneen yläpuolen laudoituksella ja kuinkas ollakaan samaan aikaan ennkuin oltiin valmiita päätti kääntösirkkeli irtisanoa sopimuksensa.. prkl.. Noo, viimeiset laudoitukset sahattiin pienellä käsisirkkelillä ja vaikka kello olikin jo yli 21 päätettiin tehdä koko homma loppuun ja laittaa räystäslaudat vielä paikoilleen jotta saatiin rakennustelineet palautettua.. Kuvamateriaalia ei ole sillä kamera uupui matkasta, jälkikäteen otettuja kuvia tulee myöhemmin valmiista osuudesta!

2 kommenttia:

J. kirjoitti...

Ja Christalle onnea talomallin valinnasta ja tsemppiä projektiin! :) Meillä on korotettu sisäkatto olohuoneen osuudella, ei kuulu vakiopakettiin mutta suosittelen ottamaan!

Sanni kirjoitti...

Kyllä teillä on hommaa! Kaunis kulma tuli :)