torstai 8. joulukuuta 2011

Lunta maassa!

Joulukuun 5.päivä satoi ensilumi maahan näillä leveysasteilla mutta palaan vielä hieman ajassa taaksepäin.. Marraskuun viimeisenä päivänä oltiin tutuissa hommissa eli talon toisessa päätyseinässä viimeistelemässä räystäslautoja ja melko nopeasti saatiinkin homma sen seinän osalta pakettiin, vain smyygit ja pellit on asentamatta.Tarkkasilmäinen huomaa että yläpääty näyttää erilaiselta, uusi lauta mikä saapui puukeskuksesta aiemmin loppuneen jatkoksi on vahvemmalla pohjamaalilla ja minun mielestäni muutenkin siistimpää. Ei oltu tyytyväisiä Kastellin toimittamaan lautaan sillä siinä on todella paljon klommoja ja oksienkohtia, toivottavasti peittyvät kun saavat maalipinnan päällensä!

30.11.11 
telineet siirrettiin samana iltana takapihan puolelle..

30.11.11
Alemmasta kuvasta huomaa että tontilla on vielä hyvin puita jäljellä, halusin suojaksi jättää vielä yläpihallekin mutta keväällä varmasti osa karsiutuu pois. Ihan paljaaksi ei kuitenkaan haluta talon ympäristöä mutta liian lähellä olevat täytyy pilkkoa takkapuiksi!

Joulukuu saapui ja samoin kaikelaiset kiireet sen myötä, pikkujouluja, työreissuja ym. on mahtunut jo marraskuuhun ja ne jatkuvat vielä joulukuussakin. Viikonloppuna T oli sunnuntaina sisähommissa ja oli saanut aikaiseksi muutaman väliseinärungon lisää! Maanantaina hän jatkoi takapihan puolella laudoitusta ja toivottavasti sitä päästään pian jatkamaan. Itsenäisyyspäivää vietin ensin töissä ja sitten jatkettiin tontille hommiin, pikkuhommaa tehtiin, ulkona olevia puukasoja suojattiin lumelta, ja kaadettuja puita pilkottiin pienemmiksi ja vietiin sisälle polttopuiksi. Työt katkaisi mukavasti naapurien kutsu glögille ja sisälle lämmitteleen :) Oli ihana käydä tutustumassa heidän kauniiseen kotiinsa, rupatella sisustuksesta ja rakentamisesta! Toivottavasti toisen puolen naapurit saavat myös kotinsa pian valmiiksi, heillä sitten seuraavat glögit :)

4.12.11 pikkumakkari täytetty villoilla

ison makuuhuoneen vaatehuone

ison makuuhuoneen vessa

Nyt on hieman sellainen fiilis että mikään ei oikein edisty kun ollaan oltu viimeviikkoina niin vähän tontilla hommissa! Ulkopuolen hommat olis kiva saada jo valmiiksi, sisällä odottaa ilmastointiputket, mitään sähköpiuhoja ei ole vielä vedetty eikä siis myöskään villoitettu sisältä niin ja ne väliseinärungotkin.. Äääh.. Ja se maalämpöpumppukin on valitsematta ja tilaamatta vielä!! Seuraava vapaa yhteinen vkl on vasta uutenavuotena joten todennäköisesti juhlinnat jäävät väliin ja keskitytään hommiin raksalla, aamusta iltaan :)

1 kommentti:

manna kirjoitti...

Kyllähän se jo talolta näyttää. Ja hommaa riittää.Ihania kuvia!