maanantai 28. marraskuuta 2011

2.väliseinärunko pystyssä

"Lämmin marraskuun viikko, sadetta ja harmaata.." Viime viikko oli aika hiljaista tontilla olon suhteen, yövuorot töissä ja T:n 4päivän helsinginreissu verotti työntekoa tontilla. Viikonloppuna päästiin kuitenkin taas työn makuun kun T aloitti lauantaina hommat isänsä kanssa ja saivat talon toisenkin päädyn laudoitettua loppuun, räystäslautoja lukuunottamatta. Sunnuntaita vietettiin tontilla vesisateessa ja kovassa tuulessa, ulkohommat siirrettiin suosiolla seuraavaan (parempaan ja vähemmän sateisempaan) päivään ja siirryttiin sisätiloihin. Alkuun pientä siivoilua ja uuden pihavalon asentamista eikä maksanut kuin n.24e bauhausista ja liiketunnistimen avulla toimii, näppärä olla etupihalla. Itse olen jo pitkään hinkunut lisää väliseiniä taloon ja nyt sitten päätettiin tehdä toinen olohuoneen jäykistäväseinä.

olohuone, uusi seinä tulee takkaa vastapäätä, saman suuntainen seinä.

Ensin piti tehdä uusi pukki sisätiloihin jotta yletetään kattoon asti, vanha pukki seisoi likaisena vesisateessa eikä se halunnut tulla sisätiloihin sitten millään.. T kävi kaivamassa pressujen alta muutaman parrun ja sai uuden hienon tukipukin aikaiseksi :)

Kattoon kiinnitettiin ensin tukikoolaukset
 Tässä välissä otettiin laser avuksi, mitattiin alajuoksun paikka lattiaan, katsottiin valokuvista lattiavalun alla menevien lattialämmitysputkien kohdat, porattiin lattiaan reiät, asennettiin ohut kaistale pehmeää sujoamuovia alajuoksun alle ja ankkuroitiin alajuoksu metallitappeihin. Nyt siis alajuoksu oli paikoillaan. Seinä tulee oveen asti ns.jäykistävänä ja vas.pääty seinästä tulee sitten normaalina väliseinänä. Seuraavana vaiheena oli mitata yläjuoksun pituus sekä tuettujen koolauksien väliin tulevat klossit, kiinnittää klossit tukevasti ilman nauloja sekä heftata yläjuoksu vain kevyesti kiinni. Kiinnitimme yläjuoksun jotta saimme mitattua väliseinätolpat ja näin hahmoteltua seinä ensin ns."irrallaan paikoillaan".
Väliseinä hahmoteltuna, vain yläjuoksu on heftattu kevyesti koolauksiin kiinni, runkotolpat ovat irrallaan, vain tiukasti soviteltuna oikeisiin kohtiin.
Mitattu ja pystyssä hahmoteltu seinä asetettu maahan kiinnitystä varten.
Kun kaikki osat oli mitattu ja leikattu, irroitettiin runkotolpat sekä yläjuoksu ja aseteltiin ne lattialla uudestaan paikoilleen,kiinnitettiin naulapyssyllä ja näin meillä oli valmis runko nostoa vaille valmiina.

Lopputuloksena oli nostaa kokonainen väliseinärunko lattialta seinään, runkotolppien välissä on tukipuita heftattu kiinni jotta seinän nostaminen oli helpompaa ja vakaampaa.Vielä täytyy kiinnittää yläjuoksu koolauksiin sekä lisätä oven kohdalta alajuoksunpätkä oven yläpuolelle tueksi ja myös pätkä runkotolppaa. Viimeistelyä kaipaa myös ankkurointi oven päädystä.. Tyytyväisiä oltiin kuitenkin sunnuntaipäivän saldoon ja homma kävi monta kertaa nopeammin kuin ensimmäisen väliseinän kohdalla!

1 kommentti:

Christa kirjoitti...

Heippa! Kivan näköinen talo rakenteilla :) itsekkin ostettiin juuri valokaari 166 joka tulee viikolla 12 :) Olisin kysynyt onko teillä korotettu olkkarin katto vai onko tuo ihan talon perusmallia?