tiistai 1. marraskuuta 2011

vk:t 42 ja 43 Takka muurattu, ulkolaudoitus menossa!

Viikko alkoi mukavasti ja kiireisesti, töitä oli koko viikko täynnä, sunnuntaita lukuunottamatta.. Tiistaina kahviteltiin ystävien kanssa synttäreitä tontilla ja mieleenpainuvat synttärit olikin, kakkua ja kahvia "pystypöydistä" kuunnelleen ulkona riehuvaa myrskyä :)
Synttäritunnelmista jatkettiin koko viikko iltapuuhasteluna ulkolaudoitusta, T oli aloittanut sen maanantaina ja keskiviikkona sitten jatkettiin yhdessä päätyseinän laittamista. Koko taloon tulee moderni ulkoverhous, mikä tarkoittaa hieman leveämpää vaakalaudoitusta. Koristeeksi tulee (ainakin) autotallinpäätyseinään ikkunoiden yläpuolelle kapeampaa lautaa vaakasuunnassa.. Itse olisin laittanut sitä tähänkin päätyyyn, ylä- ja alapuolelle mutta kenties sitä laitetaan vielä vain ikkunoiden yläpuolelle molempiin päätyihin..

17.10.11 aloitettu
Perjantai-aamuna T kävi päästämässä odotetut takan muuraajat sisälle ja homma olikin osittain jo paketissa kun lauantaina päästiin katsomaan. Takka oli siis muurattu, lasit ja arina puuttui, sekä muut metalliosat mutta piipunkin olivat jo saaneet perjantain aikana laitettua. Pinnoituksen suhteen tehtiin niin että sovittiin sen asennus vasta myöhemmäksi, kenties vuoden vaihteen jälkeen vasta. Takkaa saa kuitenkin polttaa ilman laatoitusta, joten ei sitten turhaan sotketa/hajoteta sitä. Vaikka olishan se jo kiva saada kauniimmaksi heti!

21.10.11 asennettu
Ulkolaudoituksen parissa jatkettiin aina kun tontille mentiin (ja jatketaan yhä..) Vkl:na päästiin talon etupuolelle jatkamaan, T :n isä olikin aamusta siellä auttamassa kun itse olin töissä. Lauantaina saatiin myös odotettuja vieraita käymään ja onniteltiin pikkupoikaa 1.v synttäreiden johdosta :) Sunnuntaina aherrettiin lisää ulkohommia ja päästiin autotallin kohdalle laudoituksessa. Laudoitusta tehdään ensin talon ympäri siltä osin kuin yletetään ja  loppuosa kun saadaan telineet naapurilta lainaksi.


Sää oli mitä parhain tähän hommaan!

22.10.2011


sunnuntaina 23.10.11
Viikko 43 alkoi flunssaisesti, T kävi aloittamassa maanantaina autotallin päätyseinän laudoitusta mutta siihen jäikin sitten hommat arkipäiviltä. Seuraavan kerran pääsimme hommiin lauantaina ja silloinkin vain 4tunniksi joten viikon aikana ei ihan hirveästi tapahtunut. Etenimme kuitenkin vkl:n aikana tallinpäädystä takapihan puolelle ja lauantaiksi saimme yhden käsiparin lisää hommiin! :)

mustavalkoiset kuvat on ihania!! haaveilen yhä edelleen kunnollisesta järjestelmäkamerasta..

T ja T hommissa :)

29.10.11  
Sunnuntain ja maanantain aikana sää suosi taas ja hommia sai tehdä ihanassa auringonpaisteessa, kunnes aurinko laskee jo ennen klo 18 ja tulee totaalinen pimeys!! Ei kovin myöhään enää ulkohommia näe tehdä!
Ja nyt ollaankin siinä kohtaa että blogitekstit ovat reaaliajassa eli tässä vielä kuvia eiliseltä päivältä ja niistä sitten jatketaan! :)


ja uusi piippukin on pääsyt kuvaan! 31.10.2011

Ma 31.10.11 iltahämärässä remppavalojen loisteessa..

Ei kommentteja: