tiistai 15. marraskuuta 2011

vk:t 44 ja 45: Ulkolaudoitus etenee ja autotallissa ovi!

Marraskuu alkoi työntäyteisesti sekä tontilla että varsinaisissa omissa töissä. Itse en päässyt koko viikkoon tontille mutta T aloitti hommat autotallin kimpussa ja sai isänsä avuksi. Homma oli aloitettu lisäämällä tukipuut kattoon koolauksien kohdille jotta autotallinoven asentaja saa moottorimekanismin hyvin sinne kiinnitettyä. Ohjeet tulivat häneltä itseltään joten eiköhän se mekanismi siellä katossa sitten pysy ja ovi paikoillaan. Alustustöihin kuului tietysti myös seinien ja katon levytystä, jota varten T oli vuokrannut pienen kipsilevynostimen avuksi.

2.11.11

autotallin kattoon ja seiniin tulee tuplalevytys.
Sähköhommat on edelleen jäissä, mistä johtuen muita seiniä ei tallissa voinut levyttää.. Tarkoituksena olisi itse tilata ja vetää kaapelit (ja muut sähköpiuhat) mitä tarvitaan ja saada sen jälkeen sähköasenta tarkistamaan ja kytkemään ne oikeaoppisesti. Sähkötavaratarjouksia ollaan jo saatu mutta ei olla vielä sitten tilattu kun sähkäri joka nämä hommat suostuisi tekemään, puuttuu kuvioista.

Autotallinovi asennettiin lauantaina 5.11.11 paikoilleen ja toiminut on hyvin! Ainoa mikä häiritsee on sen väri, valkoisena se tilattiin mutta minun silmääni se on enemmän vaalean harmaa kuin vitivalkoinen..

Marraskuun toinen viikko jatkui ulkolaudoituksen parissa, alaosan laudoitus on jo saatu valmiiksi mutta nyt päästiin naapurilta lainaksi saamien telineiden avulla yläosan pariin. T ahersi alkupäivät julkisivun parissa ja torstaina lähennyttiin jo autotallin kohtaa. Samoina päivinä oli tullut lähetys tontille, pihassa odotti iso kasa ilmanvaihtoputkia ja eristeet tulivat seuraavana päivänä. IV-kone tulee sitten jälkitoimituksena myöhemmin Kastellin tukusta, mistä kaikki putket ja eristeetkin tilattiin.

iv-putkien eristeet sisätiloissa suojassa vedeltä
iv-putket ja tavarat autotallissa suojassa

la 12.11.11 siirryttiin päätyseinän kimppuun
Viikonloppuna tehtiin pitkääpäivää tontilla, aamusta herättiin ja tontille päästiin 11 aikoihin ja kotiin lähdetttiin vasta 20-21 aikoihin, yllättävän aikaavievää puuhaa tuo laudoitus, etenkin kun täytyy mitata ja sahata millintarkkaa joitakin kohtia.. :) Työnjako pysyi edelleen samana, minä hääräsin sahan ja lautojen kanssa maanpinnalla T:n huudellessa mittoja telineiltä, toimi!

illan pimeydessä

ei paljon päätä huimannut keikkua telineillä..
minun työpisteeni
Autotallin ikkunoiden yläpuolelle tulee pieneksi yksityiskohdaksi kapeampaa laudoitusta kattoon asti, samoin talon toiseen päätyyn vessan ikkunan yläpuolelle. Ja tarkkaa hommaa jotta linjoista tulee suorat, muutamat laudat jouduttiin jo kertaalleen repimään seinästä..


12.11.11 tästä kuvasta tykkään paljon!
Sunnuntaina vietettiin isänpäivää ja oltiinkiin saatu kutsu lounaalle joten aloteltiin ensin hommia tontilla, iv-suunnitelmaan perehtyen, käytiin nauttimassa välillä lounasta ja jatkettiin laudoituksen parissa iltaan asti.13.11.11


Ei kommentteja: