maanantai 21. marraskuuta 2011

laudoitusta ja räystäslautoja

Sama aihe pyörii nyt hyppysissä usean viikon ajan: ULKOLAUDOITUS. Homma on kyllä jo hyvin hanskassa näin ensimmäistä kertaa kun ollaan laudoittamassa taloa (ja tekemässä kaikkea muutakin ensimmäistä kertaa..)  mutta aikaa siinä menee! Moni kysyy meiltä miten tontilla menee ja mitä siellä teette ja onko joku porukka hommissa ja auttaako joku? Vastaan aina hieman naureskellen että ihan kaksin siellä touhutaan suurimmaksi osaksi ajasta (ja tykätään siitä molemmat) ja opetellaan tekeen itse, jos ei osata niin kysytään neuvoa. Apua ja neuvoja saa esim. vastaavalta mestarilta ja netistä, se on oiva paikka hakea ja googlettaa tietoa jos jonkinmoiseen asiaan rakentamisen suhteen! Täytyy sanoa ettei ne hommat aina ihan heti aukea, mutta kun niitä hieman pähkäilee ja miettii (tekee ensin väärin, ihmettelee ja kiroo..) niin kyllä se homma sitten sujuu :)

Moderniin ulkoverhoukseen kuuluu meillä pienet ja maltilliset pielilaudat eli vain ns.smyydit tulee ikkunoiden ympärille. Pellit teki paikallinen kaveri joka kävi ottamassa mitat ikkunoista ja toimitti sitten ikkunapellit tontille, hyvää jälkeä ja hinta ei kyllä päätä huimannut! Kuvissa smyygit n.mitattuna ja aseteltuna paikoilleen, ei vielä kiinnitetty, liima/silikonisaumaukset? puuttuvat vielä niistä myös mutta hahmoteltuna näyttää tältä.

KHH ikkuna

talo näyttää paljon valmiimmalta smyygien ja peltien kanssa!

autotallin valkoinen(harmaa..)sähköovi.
Ja sitten lisää kuvia laudoituksen etenemisestä, yläosan kalteva osuus olikin sitten taas oma lukunsa ja aikansa.. Koloamista oli joka päädyssä jotta saatiin laudat nätisti meneen katon "ukkopuiden" kohdilta.

turvallisuuden puuttesta voisi saada tämäkin työmaa sakkoja...

hieman pelotti ylhäällä..!

luukun ovi irroitettiin ja mitattiin siihen sopivat laudat.

loppu lähenee 17.11.11 klo 21.32..!
Seinä tuli valmiiksi laudoituksen ja luukun osalta iltamyöhään klo 22:32.. onneksi naapureita ei ihan kovin montaa vielä ole sillä saha ja naulapyssy lauloi vielä tuohon aikaan.. valmiiksi oli saatava ennen kotiin lähtöä!

Tarkoitus oli muuten tänä vuonna vain laudoittaa,asentaa smyygit ja pellit mutta jättää räystäslaudoitus keväälle, koska silloin täytyy maalata ja telineet asentaa uudestaan paikoilleen. HIEMAN pähkäiltyämme päätimme asentaa ja kokeilla räystäslautojen laittoa kun kerta telineet olivat hyvällä kohtaa jo valmiina ja lautaakin saatavilla. T oli sitä mieltä että "ukkopuut" olisi pitänyt maalata ensin valkoisiksi jottei ne "loista" laudoituksen läpi, en ymmärtänyt miten ne edes vois näkyä sieltä?! No, jokatapauksessa seuraavassa kuvia niistäkin, laudat asennettu 5mm välein pikku apupalikkaa apuna käyttäen ja hyvin homma sujui!lauantai-illan puuhastelua tontilla
5mm raot

valmis!  
20.11.11 päivän valossa
luukku ja laudoitus lähempänä( metsästettiin jotain eläintä joka ruopsutti jossain kattoparrujen ja laudoituksen välissä)

Sunnuntaina laskeutui esimmäiset päiväpakkaset -4 ja ulkohommat aloitettiin villasukkiin varustautuneena ennen puoltapäivää! Päätettiin siirtää telineet talon toiseen päätyyn vaikka takapihan puoleinen seinä oli ylhäältä vielä laudoittamataa mutta ajateltiin että nyt on mukavempi touhuta ylhäällä telineillä kun on -4 sillä viikon päästä kun päästään uudestaan tontille hommiin voi lunta jo tulla vaakasuoraan ja pakkasta ollu muutama aste enemmän.. Takaseinä ei ole niin korkea ja siellä on räystäs enemmän suojana. Ja niin, lautakin on jo lopussa, eikä saada sillä edes päätyseinää valmiiksi..mutta tilattu jo lisää tavaraa! Täyttyy muuten vielä sanoa että tuollainen edullinen (100e) laserlaite joka näyttää pystyyn ja vaakaan, ja vaaittaa itsensä on LOISTAVA apuväline tämänlaisissa hommissa jotta tuollaiset koristelaudoitukset saa lähtemään suoraan!

20.11.2011 Aurinko helli ja pakkanen nipisteli poskissa :)


lopeteltiin tähän kun täyspitkä lautakin loppui (pikku ikkunan päällä kapempaa laudoitusta)
Tästä hommat taas jatkuvat kun lautatavara saapuu, niin ja mieskin työreissulta! :)

Ei kommentteja: