tiistai 25. lokakuuta 2011

vk 41: 1.Kantava väliseinä

Takka toimitettiin edeltävällä viikolla ja asennuksen piti olla vk:lla 41, maanantaina saimme kuulla että näin ei olekaan. Asentaja oli ilmeisesti ottanut loparit sillä hän ilmoitti T:lle puhelimessa ettei hän näitä takkoja enää muuraa.. Hmm.. Noo, siinä meni uuniseppien miehillä hetken aikaa järjestellä uutta asentajaa tilalle :) Oli toisaalta ehkä meidän onnemme että asennus hieman viivästyi sillä saimme rauhassa miettiä väliseinän tekemistä, se kun piti aloittaa siitä vaikeimmasta..

Ja tästä se ajatus sitten lähti... 11.10.11
Takka sijoittuu olohuoneen ja keittiön väliselle ns.jäykistävälle seinälle. Olohuoneen katto on korotettu tähän malliin ^ ja korkeutta on n.2,85m ja tämä on siis talon korkein väliseinä ja jäykistävän siitä tekee sen ankkuroiminen betonilattiaan kiinni ja runkotolppien vahvistaminen aina 1,20m:n välein. Myös kattoon, koolauksiin piti tehdä vahvistukset sekä ns.klossit koolauksien väliin.

katossa ns.tuplakoolaukset seinän kohdalla, koolauksien välissä "klossit" jotka asennettiin tiukalla sovituksella koolauksien väliin, ilman naulausta. Myös väliaikainen yläjuoksu asennettuna kuvassa.. 12.10.11
Parina päivänä kun tontilla oltiin hahmoteltiin ensin seinän oikeaa paikka, ilman laaseria.. ja naulattiin kattoon tuet sekä soviteltiin klossit. Ehdin myös kuvaamaan syksyistä auringonpaistetta.. :) Hommissa minusta ei muutamaan päivään mitään hyötyä ollutkaan sillä selkä vihoitteli pahasti..


syksyn väriloistoa
Seuraavana päivänä hahmotettiin seinärunkoa paremmin, mitattiin ja sahattiin. Alajuoksu saatiin paikalleen, katsottiin ensin valokuvista betonin alla menevät lattialämmitysputkien paikat ja mitattiin, ETTEI osuta niihin, eikä osuttu :)

runko lappeellaan ennen nostoa paikalleen
väliaikaisesti siinä, oikean puolen runko-osa vielä puuttuu
Ja lopputuloksena saatiin seinä kunnolla paikalleen loppuviikosta ja ajateltiinkin että perjantaina se on saatava valmiiksi, oli meinaan vkl:na mökkireissu tiedossa ja haluttiin saada hommat seinän osalta valmiiksi että voi hieman kevyemmin mielin lähteä rentoutuun päiväksi :)

siinä se on! 14.10.11 
ylipitkät koolaukset piti sahata tieltä pois..

kipsilevyä kannettiin autotallista sisälle ja saatin jo kiinni seinään
Hommissa oltiin pe iltamyöhään ja valmista saatiin, siltäosin että toinen puoli piti jättää levyttämättä sillä sähköjohdot puuttuivat. Toisen pään poraus lattiaan jäi vielä myöhemmäksi, mutta takan siihen saisi jo asentaa!

levytettynä!

keittiön puolelta näyttää tältä 14.10.11

Ei kommentteja: