tiistai 11. lokakuuta 2011

Vesiputkia, lattialämmitystä ja raudoitusta niistä oli syyskuu tehty!

5-11.9.11  Kastelli luovutti ja me jatkettiin hommia, tältä näytti viikonloppuna kun aloitettiin siivousurakka sisäpuolella ennen lattiastyroksien asennusta.

sisäpuolen koolaukset valmiina 3.9.11

suihku-ja löylyhuoneen seinät koolaamatta (tehdään harkoista) 3.9.11  
 Siivouksien jälkeen aloitettiin styroksien kanto sisälle ja pakko myöntää että sisäpuolen styroksit oli paljon helpompi laittaa ja leikata mitä ulkopuolelle.. Kaikki seinän vierustat piti vuorata kapealla 5cm finnfoamilla ja osittain polyuretaanilla jonka jälkeen 10cm styroksit lattiaan, kantavien väliseinien kohdalle 5cm finnfoam sekä takan kohdalle ensin bitumikerros ja finnfoam päälle.

kuvista näkee kuinka betonipöly leijaili ilmassa..


Viikonlopun aikana T mittasi isänsä kanssa kaikki seinät lattiaan ja asensivat samalla kylmä- ja kuumavesiputket styroksiin. Sunnuntaina vapaapäivän koitettua pääsin itse pelipaikalle ja totesinkin heti alkuun että suihkuhuoneen lattiakaivo oli aivan väärässä paikassa.. Hetken siinä puhkuttuani ja pähkäiltyäni lähti T metsästämään K-Raudasta uutta vaakalattiakaivoa, ongelman saisi siis korjattua :) Lattiakaivo oli sijoitettu keskella suihkuhuonetta,  oven eteen vaikka oikea paikka oli paljon lähempänä seinää.. Putkimiehemme lupasi tulla seuraavalla viikolla katsastamaan miten putket asettuivat ja toimittaa samalla kurasyöpön kodinhoitohuoneen lattiaan asennusta varten.

korjattu lattiakaivon paikka, putket tulevat varaston puolelta pukuhuoneen seinän läpi.


putkivedot makuuhuoneen vessaan.
 12-18.9.11 Uusi viikko alkoi kurasyöpön asennuksella kodinhoitohuoneeseen. Halusin sen ehdottomasti sinne vaikkakin tiesin sen maksavan hieman enemmän, mutta tässä konkurssissa se olisi vain pieni lovi budjettiin :) On muuten aivan loistavaa omata kätevä ja aikaansaava putkari, hän on tilannut ja toimittanut kaikki tarvittavat putket, muhvit, välineet ym ym. tontille ja teemme vain kirjanpitoa siitä mitä osia olemme käyttäneet niin hän laskuttaa vain niistä tavaroista. Ja toki saapuu aina paikalle jos jotain kysyttävää/apua tarvittava. Loppuviikosta pääsimme iltatuimaan tontille ja totesimme pieniä "Irenen" tuomia myrskytuhoja.. Varaston päätyseinän höyrynsulkumuovi oli revennyt useasta kohtaa ja irronnut niittauksistaan. Ei auttanut kuin käydä lainaamassa naapurilta niittipyssyä ja alkaa paikkailemaan seinää. Samalla T viimeisteli autotallin lattia styrokseja. 

tuuli oli ottanut kiinni muoviin ja työntänyt sen irti..

korjaukset valmiina, tuplahöyrynsulkumuovi paikallaan.

lattiastyroksien viimeistelyä autotallin puolella

Viikko oli hieman katkonainen sillä T:n työmatkat ja minun vkl työt häiritsivät tontilla olemista. Vkl:na T sai kuitenkin isänsä avukseen ja lattian raudoitus pääsi alkamaan.

19.9.11 autotalli raudoitettuna
 19-25.9.11 Lattialämmityksen tilasimme Nereukselta, se oli vertailevista tarjouksista paras ja tykkäsimme digitaalisesta termostaatin mallista eniten. Asennuksen piti alkaa tiistaina, mutta miehet olivatkin aloittaneet jo maanantaina puolilta päivin ja kun saavuimme tontille olivat työt jo edenneet hyvään malliin.Samalla viikolla kilpailutimme lattiavalun hintoja eri firmoilta, tutun kautta kuulimme hyvästä lattiantekijästä ja kurat päätin tilata Ansiolta. Lattiavalun ajankohta olisi siis viikolla 40 heti maanantaina. Seuraavalla viikolla 41 olisi takan toimitus ja vk:lla 42 sen asennus.. ei mitään kiirettä siis :)

vas.pääovi, oik.KHH ovi.


Jakotukki tulee eteisen seinään, toisella puolella KHH ja suojattu kurasyöppö.
Kauaa aikaa ei mieheillä mennyt asennukseen, tiistaina homma oli heidän puolestaan valmis ja me pääsimme viikonloppuna aloittamaan ulkopuolen koolauksia. Aurinkoinen ja viileän kirpakka sää oli seuranamme koko viikonlopun, hommia painettiinkin molempina päivinä iltaan asti ja hauskaa oli :)

päätyseinästä lähdettiin liikenteeseen


1.seinä valmiina
mittaaja/leikkaaja työssään

Välillä pidimme taukoa ja kahvittelimme naapureiden kanssa ja sitten jatkettiin taas hommia, illalla pimeys pääsi melkein yllättämään mutta jatkoimme silti hommia aina ilta yhdeksään.

pääsimme etuseinän puolelle


tähän lopettelimme lauantain osalta.
Eväät kassissa ja kuumaa kahvia termarissa suuntasimme sunnuntaina jatkamaan hommia heti puoliltapäivin. Päivän aikana testasin muutaman värisävyn lisää ja maalasin aikaisemmi maalatut laudat toistamiseen.
Koolauksissa etenimme ensimmäisen kerroksen kanssa talon takapuolelle. Teimme heti alkuun melko selkeän työn jaon, minä mittaan ja leikkaat puut, T naulaa ne seinään. Homma toimi!


etualalla minun työpisteeni

välillä piti pitää ruokatauko, kuumaa jauhelihasoppaa nykyaikaisessa aromipesässä :D


muutama sävy lisää harkintaan..

kävin naapurin puolelta ottaan kuvan toisesta päätyseinästä

takapihan puolelta

26.9 -2.10.11 Syyskuun viimeinen viikko tiesi taas T:n 3päivän työmatkaa joten työpäivät tontilla jäivät vähiin. Tavoitteenamme oli tällä viikolla saada sisäpuoli siihen kuntoon jotta lattiavalu miehet saavat tulla lokakuun alussa hoitamaan meille lattian kuntoon. Vastaava mestarimme oli myös sitämieltä että autotallin lattiaan voisi laittaa lisää rautaa, sitä kun oli vielä ylijäämää tontilla, myös ikkunat pitäisi suojata siltä varalta että kura roiskuu. Lisäsimme siis muutamia 8mm pätkiä rautaa autotallin lattiaan, minä suojasin ikkunoita ja T kiinnitti viimeisiä putkia.Isoin urakka oli ehkä autotallin lattiakynnyksessä. Ennen valua piti autotallin reunaan lisätä kulmarauta johon eräs tuttu hitsasi 4 teräspätkää kiinni. Reunalistan mittaaminen ja upottaminen finfoamin ja styroksien läpi niin että sen sai suoraan otti oman aikansa. Saimme homman valmiiksi hyvissä ajoin ja näin saatiin kylmäsilta katkaistua! Tuimme sen vielä muutamalla parrulla jotta kun valu tulee päälle, pysyy reunalista suorassa.

Kuvaa autotallin lattiakynnyksestä.

kurasyöppö suojattuna

kuvia lattialämmitysputkien sijainnista jäykistävien seinien läheltä

ikkunat suojattuna

Lokakuun ensimmäisenä vkl:na oli ekaa kertaa oma motivaatio hieman hukassa, työ ei oikein maistunu tontilla mutta saimme hommat valmiiksi ja lopettelimmekin sunnuntain hyvissä ajoin ja vietimme sunnuntai-illan leppoisasti kotosalla, jännittäen seuraavan päivän lattiavalun sujumista. Siitä lisää seuraavassa postauksessa! :)

Ei kommentteja: