perjantai 14. lokakuuta 2011

Viikko 40: lattiavalu ja takan toimitus

Lokakuu alkoi hyvillä mielin, maanantaille klo 10 olin tilannut lattiavalun paikalliselta yrittäjältä jota tuttuni suositteli. Betonit tilasimme Ansiolta, niinkuin raakavaluunkin. Heräsin aamulla puhelimen pirinään kun lattianvalaja soitteli ja kyseli tarkempia ajo-ohjeita, osoite kun ei vielä kartalla näy. Itse en päässyt paikanpäälle katsomaan valua mutta T oli päässyt pariin kertaan käymään ja tapasi samalla työmiehet. Kuraa oli sopivasti mutta pesuhuoneen ja päämakkarin vessan lattiapintaa he olivat (jostain syystä..) nostaneet. T kuuli kyllä jonkin syyn sille, mutta vielä se on hieman hämärän peitossa, kenties lattiakaivot eivät olleet riittävän syvällä? sillä muut kaivot KHH, ja toisessa pikkuvessassa olivat kohdillaan ja muuten lattia oli tasainen. 

vielä märkä lattiavalu

pesuhuoneen korotettu lattiapinta

autotalli, keskellä lattiakaivo öljyn erottimella..
T oli jutellut työmiesten kanssa tulevan takan toimituksesta ja asennuksen aloituksesta, ohjeet olivat että lattia on seuraavana päivänä kävelykuiva ja takan saa valaa seuraavalla viikolla! Seuraavana päivänä asensimme muutaman väliaikaisen oven, toisen etoven paikalle ja toisen olohuoneen terassin oveksi. Kevyitä valkoisia väliovia joihin hommasimme lukot. Muut oviaukot mukaanlukien autotalli oli tarkoitus sulkea talven ajaksi vanerilla. Jatkoimme hommaa keskiviikkona, jolloin myös takka oli toimitettu tontille! Ihastuimme molemmat Uuniseppien Riekko-mallin takkaan ja valitsimme pinnoitteeksi valkoisen, hennosti raidoitetun ison laatan. Laatta on ensinnäkin helpompi puhdistaa kuin rapattu pinta ja valkoinen raidoitettu laatta luo siihen tyylikkään ja linjakkaan olemuksen! :) 
Uuniseppien Riekko (tässä kuvassa eri laatta kuin meillä)
Takkaa ei tietenkään toimitettu sisälle asti vaan etupihalla odotti 6 lavallista tavaraa mitkä piti kantaa sisätiloihin vesisateelta suojaan.. Saimme kuitenkin hieman talkooapua kantamiseen ja ilta menikin rattoisasti isoja takan osia sisälle kanniskellen..kaikki takkatavarat sisällä, järkyttävä määrä tavaraa!
Torstaina kannoimme 1.paketillisen cyproc-levyjä talliin, eikä ollut ihan nopea/kevyt homma! Etupihaan sai lisätilaa ja kipsilevyt pääsivät hieman kuivempiin olosuhteisiin autotallin puolelle odottamaan levytystä. Jatkoimme myös autotallin, varaston ja pesuhuoneen ovien laittamista umpeen.. Vaneria ja pattinkia kului mutta nyt pysyy viima ulkona ja jatkossa myös lämpö!


kuvassa väliaikainen etuovi, KHH ovi laitettu umpeen.

alimmaisina pihalla olleet kipsilevyt olivat imeneet jo kosteutta maasta, reunoista halkeilivat..
Viikonloppuna minä olin töissä ja T oli hommissa tontilla, ulkopuolen koolaukset tuli valmiiksi ja autotallinpäätyyn oli ilmestynyt luukku ja jonkinmoinen kattosiltakin oli tehty. Kuvamateriaalia niistä ei vielä tullut kun minä se taidan olla kuvausvastaava..  :) Nyt kiireellä ensimmäistä väliseinää tekemään jotta takanmuuraus on mahdollista!!

Ei kommentteja: