keskiviikko 14. joulukuuta 2011

julkisivu kunnossa ko?

HEI, HYVÄLTÄHÄN SE TALO JO NÄYTTÄÄ! Kuvasarjaa siitä mitä talon takana tapahtuu kun julkisivu näyttäisi olevan kunnossa.. :) Kuvissa vas.lähtien näkyy varaston ovi, pukuhuoneen oviaukko umpeen laitettuna sekä keittiön ruokailutilan ikkunat. Viime viikolla T sai seinäosuuden valmiiksi ja nyt sitten aherrettu räystäslautojen kimpussa.

8.12.11


Samaisena päivänä kun tontille saavuttiin olin VIHDOINKIN päättänyt suojata ulkona olevat takkapuut.. Ja siis puuthan kaadettiin jo hyvissä ajoin, joskus kesäkuussa ja ne olisi tietty voinut heti silloinkin suojata niinkuin piti jotta niitä ei tarvitse joulukuussa laittaa pressun alle kun lunta ja räntää tulee vaakasuoraan,, Nämä ovat tosin niitä omia valintoja. Onkohan muilla rakentajilla ihan yhtä "suunnitelmallista" tämä asioiden hoitaminen joskus?!

27.6.11

ja vihdoin märät puut pressun alla 8.12.11


Olemma laittaneet räystäslaudat aina 5mm raolla niinkuin tähänkin osuuteen mutta leveämmästä "lipasta" johtuen jouduimme kaventamaan osan laudoista sillä tasamäärää ei mahtunut. Ilman kaventamista olisimme saaneet laudat sinne 15mm raoilla mutta se olisi ainakin meidän silmään liikaa.

8.12.11
12.12.11

huomaa ergonomiset työasennot ja työturvallisuus..
Viimeiset laudat tuolla lipan alla tuottivat ehkä hieman "haastetta" jo ihan sen perusteella että alas oli 2m:n matka ja ei ollut mitään kaidetta tai muuta mihin olis nojannu ja pitänyt kiinni, eikä se vesisadekaan yhtään auttanut siinä. Muutamaan kertaan sitäkin lautaa sahattiin kapeammaksi ja höylättiin jotta mahtui :)

tuo viimeinen lauta tuossa parrun vieressä


Yksi osuus taas valmiina! 12.12.11
Kun muut touhuavat jouluhommia kotona, siivoavat jne. valmistautuvat jouluun niin me puuhastellaan tontilla, eikä kyllä tänävuonna ihan niin rauhoituta joulunviettoon. Itse vietän joulunpyhät tiiviistä omissa töissä ja odotan jo innolla Joulua 2012 jolloin toivon puuhastelevani niitä samoja joulujuttuja omassa uudessa kodissa takkatulen loimutessa :) Rauhallista ja innokasta joulunaikaa muillekin rakentajille!!

Silloin on pihakuusissakin jo jouluvalot!

Ei kommentteja: