maanantai 24. syyskuuta 2012

Oikeaa valoa tuvassa!

Viime kirjoituksen loppuun taisin olla aivan liian positiivinen etenemisen suhteen, sillä vielä mitään niistä asioista ei ole tehty. Talkoiden jälkeen syysflunssa iski meihin molempiin ja sillä tiellä ollaan edelleen. :/

Kuitenkin muutamana parempana päivänä olen päässyt tontille hommiin miehen ollessa sairasvuoteella. Vkl:n aikana pääsin Ikean kalusteiden kimppuun, sopivaa hommaa kun pää on muutenkin jumissa ja täynnä räkää..
Molempiin vessoihin tulee siis Ikean Godmorgon allaskalusteet ja isoimmasta päästä eli 120cm leveät, kiiltävän valkoiset, neljällä vetolaatikolla ja yhdellä altaalla. Ei ollut ihan ihan yhden tunnin homma kun sitä palapelia alkoi kokoamaan mutta kun on pariin (kolmeen..) kertaan ensin ruuvannut ja koonnut, ja sitten taas purkanut, niin lopulta tulee kyllä valmista :) Miettimistä oli ottaako yhden koon pienemmän eli 100cm leveän kahden laatikon kalusteen, sillä nykyisen laatikoston alimmaista laatikkoa ei saa kokonaan auki, mutta tuskin tuo tulee käyttöä suuresti haittaamaan.Kuvat valmiista ja kiinnitetystä kalusteesta myöhemmin. Alustavissa suunnitelmissahan oli saada koko seinän mittainen kaapisto ja pitkä valumarmoritaso seinästä seinään, mutta jotenkin se hinta vaan oli liikaa kun niitä tutkiskeltiin. Kylppärikalusteiden ja sopivien sellaisten hankinta on muutenkin hankalaa!

Kuva: Ikea.fiJa mitä muihin työläisiin tulee niin meidän sähkäri aloitti keskiviikkona hommat joten suurin osa peitelevyistä on laitettu paikoilleen ja sähkökytkentöjä tehty. Sähkökalusteina meillä on Schneider Electricin Exxact sarja joista valitsimme koko taloon valkoisen Primo-mallin, lukuunottamatta olohuoneen painikkeita joihin tulee Solid-mallin lasikehykset.

Lauantaina sähkäri oli asentanut eteisen vessaan, eteiseen ja KHH:n ostamamme upotettavat valkoiset matalat ledivalaisimet. Sunnuntaina menin tontille ja näin heti jo ovelta että niihin saa valon päälle, vain pieni napin painallus, kiljaisu siihen samaan ja ta daa, meillä oli valoa heti!!


painonapit eteisessä

lasikehystä vailla
ta daa!!!

:) kauniit ovat vaikka eihän se epäsuoraa ole.
valossa keskeneräinenkin näyttää paljon hienommalta :)

laatat ja mosaiikit kaipaavat vielä pesua ja ylimääräisten sauma-aineiden pois hinkkaamista
 Kyllä vaan oli ihmeellistä ja hienoa että pienellä napin painalluksella sai valon! Ei tarvinnut vetää ensin 10metrin jatkokelaa autotallin päädyssä olevasta sähkokeskuksesta ja sitten virittää keltaista kolmijalkaista hirvitystä joka kuumenee polttavan kuumaksi hetken päästä, vain että saisi valoa, nyt on hienoa! :)

Vkl:n aikana sain innostuksen siivota koko etupihan, koko päivän sisällä koottuani ikean laatikostoa päätin viedä roskat etupihalta pois. Pienet roskat tarkoittivat siis käytännössä useaa hukkalauta kasaa, 2 väliovea karmeineen, styroksia, maaliämpäreitä, eurolavoja, gyproclevynpalasia, raudoitus tavaraa useita kymmeniä kiloja ja hmm.. sellaista "pientä rakennusroskaa". Otin myös raivauksen jälkeen rautalapion käteen ja siirtelin ja tasoittelin etupihan soraa.  Harmikseni en ottanut siivousta ennen kuvaa, mutta tässä on jälkeen.

nyt on siistiä ja sora on tasaisemmin

ei enää tyhjiä maalipurkkeja ja turhaa roskaa seinien vierustoilla!

sisältä kajastaa valo :)


Pilareiden rautatolppien ympäreille pitää vielä valaa lisätuet, niiden aluset ovat vielä montulla sen takia. Ennen muuttolupaa etuoven eteen täytyy rakentaa parempi väliaikainen kuisti joten sitäkin varten oli nyt jo hyvä siivota ja raivata tavaraa. Mielessänihän ei vielä käynyt mikään suuri ja kaunis terassi pienine kaiteineen, jossa olisi kauniita syysistutuksia ja muutama lyhty joissa palaisi kynttilät kauniisti. Niinpä niin, niitä odotellessa :)

Tämän viikon hommia:

* kivitaso ja asentaja saapuvat tänään! tarkoittaa siis että uunin ja liedenkin saa pian paikalleen!

* sähkäri jatkaa hommiaan niiltä osin kun tavaraa riittää. Muut kattoledit on tilattu verkkokaupasta, niitä odotellaan saapuvaksi lokakuun puolessavälin vasta.

* putkimies asentaa jossain kohtaa tälläviikolla pöntöt, ja toiv. muitakin hanoja!

T on alkuviikon sairaslomalla ja minä tiiviisti töissä joten hommia tehdään kunhan parannutaan ja päästään raksalle!

Pysykää terveinä! :)

Ei kommentteja: