lauantai 16. kesäkuuta 2012

maalipintaa ja vesieristyksiä!

No nyt on viikko vierähtänyt edellisestä postauksesta ja silläaikaa on raksalla tehty pitkää päivää! Jokapäivälle on riittänyt erimoista hommaa, alkuviikosta haettiin lattiahiomakonetta ja metsästettiin siihen isoja hiomapapereita, istuttiin K-Raudassa tapettikirjoja selaamassa ja maaleja valitsemassa. Melkein joka päivä on tullut 12h täyteen kun on aamulla kotoa lähdetty ja tultu auringonlaskun jälkeen kotiin.. Aikamoista. Vielä 2viikkoa "lomaa" jäljellä joten täysillä mennään!

Maantai alkoi takan viimeistelyllä, nyt se on kunnossa ja ollaan erittäin tyytyväisiä valintaan!

* Lattiat on hiottu joten liimapinta laatoitusta ajatellen on saatu pois.
* Eteistä lukuunottamatta kaikki seinät on pohjamaalattu!
*Laminaattiin päädyttiin ja Pergon laminaatti tilattiin RTV:ltä.

viime vkl:n maalariapulainen :)

* Kaikki laatat on tilattu/noudettu raksalle, tulevat Pukkilalta. Isot lattialaatat tulevat jälkitoimituksena suihkuhuoneen laattojen kanssa, n.3viikon päästä.
KHH:n laatat: Pukkilan Kelo 20*25 kurasyöpön seinälle ja välitilaan ja vaal.harmaa 10*10 lattiaan
tässä vielä mosaiikkilaattaa jota tulee vessoihin ja suihkuhuoneeseen valkoisen kiiltävän 20*40 laatan kanssa

Osa seinistä on myös jo maalattu "kunnon maalilla" oikean väriseksi. Takapihan makkari on yhtä tapettiseinää vaille valmis. Pukuhuoneeseen löysin hyvän sävyn ja ostettiin testimaalia, pian sitä testimaalia haettiinkin jo lisää :) Sama homma kävi kodinhoitohuoneen kanssa, tosin nyt se väri näyttää melko liilalta. Asia vielä muhii, joko se saa jäädä tai maalaan uuden sävyn päälle. Sävy näkyy kuvassa jossa KHH:n laatat. Toki kunnon valaistuksessa sävy varmaan muuttuu ja näyttää oikeammalta, mutta kyllä se nyt liilaan vetää väkisinkin, eikö?  Tänään löysin kauniin vaaleanharmaan sävyn jota olen etsinyt, ostin 3l testimaalin ja aloitin liukuovikaappien seinäsyvnnyksestä (siellä väärä sävy ei haittaisi) mutta iloiseksi yllätykseksi väri oli loistava! Maalasin yhden seinän sitten lisää :)

katonrajat ja seinien osuudet suojattu teipillä

ihana harmaa sävy, melkein sama kuin tuossa tapetissa jonka löysin

kertaalleen maalattuna, loput seinät maalaan valkoiseksi. 
KHH:n vesieristyksiä ja testimaalia

KHH: kurasyöpön taustaseinä, 2 kertaan maalattu seinä
keittiön vesieristyksiä, myös tiiliseinää tasoitettiin lisää jotta vesierityksen sai  laittaa päälle

keittiön sain tänään pohjamaalattua

Joko kerroin että tilasin olohuoneeseen tapetit? Kyllä, alkuviikolla otettiin mallikappaleita ja niitä on mutusteltu ja ja katseltu eri valoissa, nyt löysin uuden ja se iski heti. Pikkumakkariin takapihan puolelle on myös jo tapetti valittuna. Enää uupuu päämakkariin, keittion ja eteisen sävyt/tapetit! Tosin aikas samoilla sävyillä ja linjoilla mennään jotta saadaan yhtenäinen linja koko taloon :)

Ihan ongelmitta ei tämän vkl:n työt alkanu, vesieristäjä huomasi jotain mihin me emme olleet kiinnittäneet huomiota. Vessojen lattiakaadot eivät olleet ihan niinkuin piti vaan kaadot olivat aivan päinvastaiseen suuntaan! Asiaa tarkisteltiin moneen kertaan passilla, ja lopputulos oli että molemissa vessoissa kaato vesieristyksen ja laatoituksen jälkeen olisi lattiakaivosta poispäin..! Lattiavalun yhteydessä vessojen ja pesuhuoneen lattiapintaa vielä korotettiin ja kaadot piti tehdä, no eipä ole tullut passin kanssa asiaa sen koommin tarkistettua. Minä lähdin kauppalapun kanssa K-Rautaan hakemaan 140kg lattiatasoitetta ja miehet jatkoivat sillävälin hommia. Pe iltana T aloitti lattiakaadon tekemisen PIKATASOITTEELLA jossa työskenteyaika oli n.15min.. Huh huh, hiki tuli jännityksestä vaikka vain vierestä katsoinkin!Illalla saatiin onneksi muutama ammattilainen pikaviisitille tontille ja saatiin neuvoja miten sitä kannattaa aloittaa työstämään. Mutta taas sai todeta että kaikki kannattaa tarkistaa ja tsekata kun joku on jonkun homman tehnyt!

Lattiakaadon tekemistä!

Ja mitäköhän vielä kuluneella viikolla tapahtui, ai niin, eilen aamulla herättiin puhelimen soittoon kun eräs mies soittaa ja kertoo että nyt olisi tarjolla ilmaista täytemaata ja isoja kiviä! Kyllä kiitos, ollaan 30min kuluttua tontilla :)  Täyttömaata tuli n.7kuormaa ja kasa isoja kiviä, oltiin tyytyväisiä! Eilen yritettiin vielä illalla saada tontille pientä bobcatin tyylistä kuormaajaa jolla oltaisi naapureiden kanssa tehty vähän pihahommia, kuljetus syistä se jäi nyt odottamaan parempaa ajankohtaa.

Saatiin hyvä satsi isoja kiviä lisää tontin reunalle


Osa täyttömaasta
Että semmoinen viikko sitten. Tänään piti ottaa hieman kevyempi päivä sillä molemmille olisi uni maistunut aamulla, raksapäivälle tuli kuitenkin yli9h mittaa. Huomenna nukutaan pitkään,  juodaan rauhassa aamukahvit ja luetaan lehti, sitten jatketaan taas hommia :) Mukavaa kesäviikkoa kaikille! 

1 kommentti:

T kirjoitti...

Muistatko mikä tuon ihanan harmaan maalin sävy on? :)