tiistai 5. kesäkuuta 2012

Talon osalta levytys ohitse, tervetuloa pintamateriaalit!

No niin, kun edellisen postauksen alkuun kerroin kiireestä ja työntouhusta niin sama tahti on jatkunut eiliseen iltaan saakka! Palaan vielä hetkeksi toukokuun viimeiseen viikkoon. Tilasin pihaamme jätelavan sillä ajatuksella että saadaan siirrettyä talven yli pihassa maanneet hukka/betonilaudat tieltä pois. Naapurit aloittelivat pihan tekoa samoihin aikoihin ja halusimme siirtää omat rojut yhteisen rajan tuntumasta tieltä pois. Alkuun siivottiin ja siirrettiiin puukasa talon reunustalle (aiemmassa postauksessa kuva) ja nyt siirryttiin yläpihan kimppuun. Aiemmin kerroin että meille tuotiin sinne pihaan sitä täyttömaata. Seuraavana aamuna sitä olikin siellä lisää joten se odottelee nyt sitten kaivurikuskia! Pahimman pihanlaiton innostuksen sain kyllä purettua kun parin tunnin ajan siirtelin täyttömaata lapio ja kottikärryvoimin.. Totesin sen jälkeen että odotellaan kaivuria :)

23.5.12

betoni ja romulautakasa


illansuussa homma saatiin pakettiin ja kasa tyhjennettyä
Tuolla samaisella viikolla piti tasoittajan aloittaa hommat, asiasta oltiin sovittu jo huhtikuun puolella. Olimme myös sopineet että hän tulee tarkistamaan ja katsastamaan paikat toukokuun ekana vkl:na mutta jostain syystä hän ei tullutkaan, ajattelin että kiireinen työmies on unohtanut. Aika meni eteenpäin ja toukokuu läheni loppuaan mutta mies ei vastannutkaan puhelimeen, hiki nousi otsalle kun tajuttiin että tasoitustyöt pitäisi seuraavalla viikolla aloittaa ja työmies ei vastaa puhelimeen! Ei auttanut kun turvautua vastaavaan mestariin ja kysellä neuvoja ja nimiä muista tasoittajista (kun tuon ensimmäisenkin saaminen oli hankalaa...) Kahdeksan nimeä sain ja se kahdeksas sieltä pystyi auttamaan ja tulemaan hommiin, ihan viikon varoitusajalla! Kyllä oli hermo taas kireällä kun jo mietin pahinta vaihtoa että hommat seisovat rakennuksella kun meillä alkaa loma! Ilman tasoittajaa ei oltais päästy eteenpäin eikä itse siihen hommaan haluttu lähteä sillä kattokin piti saada ruiskutasoitettua. Onni oli taas matkassa kun saatiin ammattilainen kuitenkin hommiin :)

Tasoitustyöt alkoivat siis to 31.5.12 valmiina olevien makuuhuoneiden ja eteisen osilta. Edeltävänä iltana käytiin T:n kanssa KAIKKI ruuvinkannat läpi käsin seinistä ja katoista ja tarkistettiin ettei mikään ole liian pystyssä ja jos oli, ruuvattiin lisää. Aika homma kun to oltiin lähelle puoltayötä hommissa.. Tasoittaja aloitti to aamuna ensin saumojen nauhaamisella ja kulmien vahvistamisella.

31.5.12 makuuhuoneet ja eteinen nauhoitettuna
Kesäkuun alkaessa myös meillä alkoi LOMA, toisinsanoen kova urakka raksalla :) Viikonloppuna oli tiedossa paljon hommia, keittiön, ruokailutilan, pukuhuoneen ja eteisen vessan katot olivat vielä levyttämättä. Muuratut kiviseinät piti tasoittaa hiomalla niistä terävät kulmat ja ylimääräiset laastit. Löylyhuoneen oviaukko piti tasoittaa, mikä tarkoitti muottien tekemistä ja muurausta. Suihkuhuoneen oviaukko piti puolestaan laskea 10cm alaspäin joten siihenkin piti tehdä tuet ja muurata pienistä harkonpaloista alaslasku. Ikkunoiden ja ovien teippaaminen suojamuovilla. Seinien ulkonurkkiin piti hommata metalliset kulmalistat ja ruuvata ne kiinni. Talon tyhjentäminen ylimääräisestä tavarasta jotta tasoittaja pääsee työkoneidensa kanssa kulkemaan. Meidän onneksemme vanhempani olivat tulossa kylään ja saapuivatkin perjantaina päivällä ja suunnattiin yhdessä tontille. Isä otti hoitaakseen seinien hionnan, T jatkoi katon levytystä ja me äidin kanssa aloitettiin ikkunoiden suojaamisen. Ulkona satoi vettä ja ilma oli kuin syyskuussa, meitä ei haitannut kun sisällä tehtiin hommia :)

1.6.12 ikkunan suojaaja hommissa 
moderni raitamuoti olohuoneen katossa


kulmalistojen kiinnitystä "arkoihin" kulmiin, päämakkarin taitavasti T:n tekemä liukuovisysteemi :)
Lauantaina jatkettiin hommia listojen ja suojauksien parissa. Kiitokset äidille ja isälle talkooavusta! Käytiin myös mökkikaffeella koko porukalla ja sen jälkeen palattiin vielä T:n kanssa iltahommiin. Saatiin la iltana keittiön katto umpeen ja ikkunat suojattua loppuun. Hommia jatkettiin toisen talkooporukan avulla sunnuntaina, päivällä tulivat T:n vanhemmat avuksi, miehet laittoivat pukuhuoneen ja eteisen vessan katot kuntoon, minä tein kuraa lisää ja tasoitin ovenpieliä. Siivottiin ja suojattiin muutamat ovet.

3.6.12 keittiön katto

suihkuhuoneen oviaukko
Kiviseinään piti porata vielä reikä pistorasiaa varten.

3.6.12 Viimeinen gyprocpala saatiin kattoon ja levytysurakka OHI!!!
Sunnuntai-illalla painettiin hommia yli klo 23:n mutta oltiin tyytyväisiä vkl:n saldoon. Listat paikoillaan seinien kulmissa, levytysurakka ohi, lisämuuraukset ja tasoitukset tehtyt, ikkunat suojattu ja ylimääräiset gyprocin jämät oli viety sisältä pois. Kiitos vielä kaikille auttajille!

Ei kommentteja: