keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

4.4.12 Pieni kurkistus sisustukseen

Pienen lomailun jälkeen (joka muuten teki todella hyvää meille!) on ihana palata talonrakennuksen ja sisustussuunnitelmien pariin! Kevät on tuloillaan ja siitä saatiinkin jo esimakua lomalla sillä lomakohteen lämpö pysyi 16-22 asteessa :) Mutta vaikka kevät ottikin täällä suomessa vähän takapakkia, ei anneta sen masentaa, itsellä on ainakin nyt huippufiilis!

Matkalla oltiin tosiaan New Yorkissa ja olihan se aivan loistava paikka! Ihania putiikkeja ja maisemia..!
Mitään varsinaista sisustustavaraa ei matkalta löytynyt, tai no olisi löytynytkin mutta matkalaukun koko ja painorajoitukset laittoivat kaiken muun tuliaisten kanssa vastaan.. Sohon ja China townin reissulla pääsin käymään muutamissa sisustusliikkeissä, hinnat huitelivat muuten ihan taivaita, mutta jo se tavaroiden ja asetelmien ihastelu oli parasta! China towniin kävellessä kuljimme erään valaisin liikkeiden täyttämien katujen läpi ja kurkistettiin myös muutamaan keittiötarvikeliikkeeseen.Uskomatomia kauppoja joihin mentiin pienestä oviaukosta ja liike saattoi jatkua pitkälle taakse useita käytäviä pitkin! Ja mitä valaisimiin tulee, melkein kiljaisin ääneen (tai niin taisin tehdäkin..) kun ihastelin yhdenkin valaisinliikkeen ikkunaa ja yhtäkkiä silmieni edessä oli Luceplan Hope-valaisin!!

luceplan hope

Pahoittelen kuvan laatua, sillä nappasin ne nopeasti kun en tiennyt saiko liikkeessä kuvata vai ei, mutta ei siellä sitten saanut.. Ja sitäpaitsi valaisimen ympärille oli kiedottu ledinauhaa jonka väri vaihtui.. Mutta oli se hieno ja hntakin olisi ollut halpa verrattuna nettiliikkeiden hintoihin..! Oih!

Parhainta antia sisustukseen antoivat ihanat sisustukset, maisevat ja arkkitehtuuri, joten ottamieni valokuvien muodossa saamme uuden talon sisustukseen tauluja ja valokuvakollaaseja matkaltamme :) Pakko on myös mainita vuodetekstiilit mm. Macy´s:llä.. voi ne Donna Karanin ja Ralph Laurenin lakana ja tyynyliinat..!!

Nyt jos palaan takaisin tänne maanpinnalle voin kertoa että tulevaan kotiimme olen tehnyt jo muutaman kauan harkitun ostoksen (usempi ostos vielä odottaa tilaamista.. ) Pukuhuoneeseen hommasimme jo muutama kk sitten 2korkeaa kaappia, valkoista korkeakiiltoista (Ikean tarjouksesta). Kaapit sopivat sinne juuri passelisti niin että tilaan mahtuu vielä iso peili ja penkki sekä pyyhekoukut ainakin toiselle seinälle. Nyt ne odottavat sitten parempaa hetkeä. Norman copenhagenin Hang On naulakko kotiutui myös ja odottelee paketissaan pääsyä seinälle. Eteiseen on valittu myös leveämpi tuoli Hay:n tuotannosta ja se saapuu myöhemmin. Muuta "pientä kivaa" on hommattu myös mutta niistä myöhemmin kun se on ajankohtaista :)

Keittiö ja keittiösuunnitelmat ovat olleet taas ajankohtaisia puheenaiheita ja olemmekin tehneet yhden jos toisenkin keittiösuunnitelman. Emme ole tyytyväisiä nykyiseen Puustellin suunnitelmaan ja vielä vähemmän siihen palveluun, jota olemme saaneet (yhdeltä tietyltä) myyjältä. En tiedä mitä mieltä muut raksaajat ovat keittiöfirmoista ja saamastaan palvelusta mutta meillä se on ollut ala-arvoista ja kaupat tullaan varmaan perumaan..

Keittiön värimaailma tulee olemaan valkoinen ja moderni, linjakkailla tai integroiduilla vetimillä. Vaaleanharmaalla tasolla? Jonkinmoinen saareke on haaveissa, ja kuviakin on piirretty ja raksalla hahmoteltu :)

keittiön saarekkeen hahmottelua pahvilaatikoinKerroinkohan jo, että muutama viikko sitten, taloon saatiin lämmöt päälle! Samana päivänä kun lähdettiin reissuun, eli pe 16.3 saivat ansentajat maalämpöpumpun toimintaan ja tähän mennessä ei ongelmia vielä ole ollut ja lattialämmitys toimii! Tallin puolella on pidetty +15 ja sisällä 18 astetta. Hommat ovat jatkuneet pikkuhiljaa lomalta paluun jälkeen mutta eiköhän tästä päästä taas kunnolla hommiin pääsiäisen aikana. Putkimies tulee tälläviikolla asentamaan muutaman vesipisteen ja wc-pytyt laitetaan tilaukseen.

Lisää kuvia ja päivitystä tulee tälläviikolla kun pääsen tontille kuvaileen!


Ei kommentteja: