torstai 15. maaliskuuta 2012

Ilmastointiputkia ja viimeinen väliseinärunko pystyssä!

Nyt on putkia välikatossa yksi jos toinen poikineen! :) Kahtena viime viikonloppuna on T isänsä kanssa laittanut ilmastointiasioita raksalla eteenpäin, joten nyt on putket välikatossa eristettyinä! Viimeisiä silauksia vaatii vielä alaslaskuputket ja itse iv-koneen ja viilennyspatterin asennus, joten siltäosin homma vielä kesken. Mutta eteenpäin asiat ovat kuitenkin menneet :) Viime viikonloppuna 10-11.3 oltiin kaikki yhdessä tontilla, minä tein alakerrassa muita hommia kun miehet laittoivat välikatossa putkia. Uskaltauduin kuitenkin (ensimmäistä kertaa!) kiipeämään kunnolla ylös ja sisälle asti kuvaamaan mitä olivat saaneet aikaiseksi.

etupihan 1.makkari

takan hormi

olohuoneen korotetun katon osuus


Sunnnuntain aikana miehet saivat loputkin putket kaikkiin huoneisiin laitettua mutta tosiaan alaslaskut tekniseen tilaan vielä uupuvat. Ne saavat odotella tekijäänsä vielä parisen viikkoa.. Viikonlopun aikana saatin muutakin aikaiseksi, nimittäin viimeinen kunnon väliseinärunko eteiseen! Ja yllättävää kuin onkin, tila tuntuu taas isomalta mitä oli kuvitellut :)

mh 1. vapaana ilmastointitavarasta!

jäykistävä väliseinä: ankkurit porattiin lattiaan

seinärunko alhaalla kasattuna

meidän eteinen :)

Oltiin tyytyväisiä viikonlopun saldoon ja nyt on kaikki huoneet muodostettu, keittiöön tulee vielä pieni seinämä, johonkin kohtaan. Viikko 11 jatkui tiistaina maalämpöpumpun asennuksilla ja ystävien kahvituksella raksalla. T aloitti tontille toimitetun keskuspölynimurin putkiasennukset ja minä suunnittelin keittiötä :) Keskuspölynimuri muutti taloon niukalla äänten voitolla ja "väsytystaistelulla" itse en ollut niinkään sen kannalla mutta jos mies sen sinne haluaa, niin eikai siinä voi vastaan laittaa :) Valitsimme malliksi Puzerin Ainon, 8m:n letkulla jossa lisävarusteena ns. 1,5-5m:n teleskooppiletku johon olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen.

alkuviikon aikaansaannoksia, sähkötaulun vieressä k.pölynimuri ja alla 100l:n lisäpönttö pumpulle

 Keittiösuunnitelmia olen tehnyt usempien tuntien ajan ja jotain myös syntynyt! Ideoita on paljon, ne täytyy nyt vaan yrittää myydä hyvin tuolle miehelle.. Niistä lisää seuraavassa sekä myös kuvia tämänviikon lopun asennuksista. Siellä saattaa olla asiat viikonloppuna sillä mallilla että lattiat lämpenee!

Nämä rakentajat ottavat nyt pienen 10päivän take offin ja suunnataan merten taakse.. Unelmista tehdään totta tämän vuoden aikana enemmänkin! :)


1 kommentti:

Teresa kirjoitti...

Meilläkin LVI työt pian alkamassa! Ja tuota keittiötä olen myös ahkerasti suunnitellut. Taitaa ainakin itselläni olla se, mitä odotan kaikista eniten. On mies sitten enemmän ollut mukana näissä ei-pintapuolisissa hommissa, eli juurikin selvitellyt näitä putkiasioita ja muita.