keskiviikko 8. elokuuta 2012

vessakotelointia sekä laattoja, laattoja, laattoja..!

Heinäkuun loppu sujui vessakoteloiden parissa, molempiin vessoihin saatiin asennettua seinä-wc-mekanismit ja niihin kotelot suojaksi. Seinä-wc:t on merkkiä LIV ja löytyivät Lvi-Hanakat liikkeestä. Putkari asensi mekanismit paikoilleen (joita tosin "hieman" säädettiin sitten omakätisesti) ja T rakensi siihen tukevan kotelon ympärille. Ylijäämäpuuta rungoksi, liimaa ja runkonaulainta käytettiin kiinnittämiseen. Kotelo tehtiin kosteudenkestävästä gyprocista joka sitten sai vielä vesieristettä muutaman kerroksen päällensä, ihan vaan varmuuden vuoksi :) Vastaavamestari ei sitä vaatinut.


26.7.12 mh:n vessakotelo valmistuu

kosteudenkestävä gyproc päällä
eteisen vessan kotelosta tuli hieman isompi

vesieristettä pinnassa

eteisen vessa, seinät melkein laatoitettu!

eteisen vessa

Molemmat vessat laatoitetaan samaan tyyliin, 3seinää valkoisella isolla laatalla, vessakotelo ja sen takaseinä pienellä lasimosaiikilla. T on hoitanut isot laatat, minä mosaiikit. Seuraavassa tuleekin kuvia makuuhuoneen vessan laatoituksista. Aloitin mosaiikilla laatoittamisen sunnuntaina 5.8.12 mutta matot loppuivat kesken, Pukkilasta sain onneksi 12 mattoa lisää mutta sekään ei riittänyt vaan toimituksena tulee sitten lisää ensiviikon lopulla jolloin saan viimeisteltyä kotelon ja seinän. Mosaiikin kiinnittämiseen käytettiin liiman ja laastin sekoitusta, ja hetken aikaa kesti ennenkuin homma alkoi luistamaan hyvin :)

kotelon reunaan kiinnitettiin muutamalla ruuvilla ohut rosterilista

tähän loppui laatat sunnuntain osalta!

pieniä kauneusvirheitä saattaa löytyä mutta aika tyytyväinen kuitenkin

pöntön mallailua :)
ma 6.8.12 vielä hieman jäi kesken kun matot loppuivat

listassa vielä suojamuovi ja saumausta vaille valmis, kaunis :)

ikkunan ympärille jätin hieman tyhjää tilaa listoja varten. 
Eteisen vessa tulee supervalkoisella pienellä mosaiikilla mutta muuteen samaan tyyliin, sen pariin pääsenkin varmaan jo huomenna! Ja mitä siihen kodinhoitohuoneeseen tulee, välitila laatoitettiin myös jo 28.7.12 joten se on saumausta vaille valmis.

välitila laatoitettu 28.7.12Ja nyt kun näitä laattoja tässä vilisee, isot lattialaatat saapuivat ja niitä on mallailtu ruokailutilan lattialle. Laatoitushan tulee eteiseen jatkuen aina keittiön läpi ruokailutilaan.  Tähän tyyliin ajattelimme ne laittaa:

ruokailutilan lattiaTyöntäyteinen elokuu on alkanut, kalustehankintoja on jo tehty ja mieli olisi jo kovin muuttamassa uuteen kotiin, nyt vaan malttia ja ahkeraa työntekoa raksalla jotta päästään vielä syksyn aikana muuttamaan! :)

Ei kommentteja: