torstai 11. elokuuta 2011

vk 31. 1-7.8.11 > viimeinen viikko ennen talopaketin pystytystä..!!

MAANANTAI 1.8.11 Elokuun alku, hommat hanskassa ja hanskat hukassa..?! Kattoristikot olivat saapuneet tontille!! Maata oli muokattu päivän aikana hurjasti ja takapihamme oli muuttunut hurjasti ja sinne oli ilmestynyt nätti rinne ja oikea alapiha :) Kaikki talon reunat oli nyt peitetty hiekkakasoilla joita me sitten tasoittelimme. Tarkoituksena oli että kaivurikuskimme muokkaa maata hieman jo nyt jotta vesi ei jää makamaan pihaan ja pihan muodot hahmottuvat. Pihahommat jatkuvat sitten ensi keväänä kun maa on painunut ja talo hyvässä vauhdissa.


takapihan hiekoitus, ylijäämä sepelin pyysin sijoittamaan talon reunustalle ns.kulkuväyläksi.

Samana päivänä tuli KVV-vastaavamme tarkistamaan alustavat viemärivedot ja antamaan lisäohjeita. Putkien kallistukset ja oikeat korkeudet saatiin kohdilleen ja miehet saivat luvan jatkaa aloittamaansa hommaa. Minä huolehdin kodinhoitohuoneen kuraeteisen oikean paikan sillä sekin piti melko tarkkaan tietää jo nyt! Samoin molempien vessojen pytynpaikka ja mahdollinen kotelointi katsottiin tarkkaan, hyvältä vaikuttaa! T:n vanhemmat olivat mukana illan aikana hommissa, miehet laittoivat putkia ja me naiset katselimme pihaa :)

takapihan rinnettä

Katselun lomassa aloitimme valmistamaan aluetta huomenna toimitettavalle talopakettitavaralle! Tontilla oli jo valmiiksi muutama puulava ja pitkiä lautoja joista nikaroimme tukevamman, ilmavan alueen. Lisää puulavoja haimme työkaverini tontilta jotka hän oli meidän käyttöön luvannut.

Nyt saa tavarat tulla pihaan!
TIISTAI 2.8.11 Talopaketin toimituspäivä ja kaikki valmista sitä varten.. Vanhempani saapuivat kesälomallaan meidän iloksi ja avuksi tontille auttamaan hommissa. Yhteistalkoot pidettiinkin sitten iltamyöhään viemäriputkia asennellen ja sepeliin kaivellen. Aikaavievää hommaa ja pikkutarkkaa.

putkiin asennettiin metalliset "liuskat" jotka sitten vedetään läpi päälle tulevien styroksian ja kiinnitetään raudoitukseen, näin varmistetaan että putket pysyvät ylhäällä kun ovat ns. 1.raakavalussa kiinni.

Ja niille jotka ihmettelevät: taloon tulee 2 valua. Näiden putkien ja soran päälle asennetaan 10cm styroksia jonka päälle tulee raudoitus, metalliliuskat kieputetaan vielä raudoitukseen jonka jälkeen tulee 1.raakavalu ennen rungon asentamista. Lattiavalu tulee sitten myöhemmin ja siihen tulee styroksit joihin asennetaan vesiputket, lattialämmitys ja lisää rautaa ja päälle lattiavalu. Oman pienen lisän aiheutti autotalli/varasto yhdistelmä sillä se on mittojen mukaan suunniteltu 20cm alemmaksi mitä varsinainen talo. Ja tietenkin sinnekin piti saada laskua kun keskelle tallia tulee oljynerotinkaivo. Vedimme myös putket valmiiksi varaston ja autotallin pesualtaita varten, vaikka niitä ei oltu piirretty, helpompaa tässävaiheessa..!
 Putkien asennuksen ja oikein laskujen jälkeen piti sepeli tasoittaa seuraavana päivänä asennettavia styrokseja varten. Talon perustuksiin oli merkattu keltaisella viivalla taso, mihin asti sepelin piti ulottua. Näppi ja silmätuntumalla tasoittelimme sepeliä. ILta alkoi edetä klo 21 asti ja porukka väheni, molempien vanhemmat lähtivät illansuussa ja me jäimme vielä keskenämme tasoittamaan autotallin pohjaa ja odottamaan talopaketin kuljettajaa joka oli jo kertaalleen ilmoittanut tulevansa piakkoin. Myöhemmin kävi ilmi, että kuljettajan auton hydrauliikka oli pettänyt ja hän oli joutunut jäämään odottamaan korjaajaa joten toimitus tapahtuisi ilmeisimmin vasta iltamyöhään.. 22.30 päätimme kerätä kamat ja lähteä nukkumaan. Matkalla näimme Kastellin auton ja talopakettitavaramme perävaunussa isomman tien päässä odottamassa siirtoa tontillemme. Jännittävää..!!!!

KESKIVIIKKO 3.8.2011 T:n ollessa töissä, lähdin vanhempieni kanssa tontille hommiin. Saavuttuamme sinne, oli perustusporukka meitä lasermittareiden kanssa vastassa. Yksinkertaisesti sepeliä oli aivan liikaa perustusten sisässä. Ei auttanut kuin alkaa lapiohommiin ja roudata sitä eilen tasoitettua sepeliä sieltä pois.. Eikä ihan vähääkään, sepeliä oli paikoitellen  5-10cm liikaa. No, homma tuli hoidettua sitten pikkuhiljaa valmiiksi, mielessäni kirosin eilen kuultuja sanoja "ei oo niin sentin päälle tää tasoitus" kun kyselin ohjeita tasoituksen korkeudesta.. prkl. :) Muurausporukalle kuului siis vielä styroksien laitto pohjan sisälle, he jatkavat hommaansa huomenna ja sitten onkin raudoituksen ja valun vuoro! Raakavalun piti alunperin olla perjantaina mutta styroksien toimittamisessa oli epävarmuutta joten sitä siirrettiin ma aamuun klo 06.00 samana päivänä piti asennusporukan tulla, mutta sitä siirrettiin tiistaille. Onneksi kaikki meni sen suhteen mutkattomasti. Osa talopaketin tavaroista oli toimitettu yön aikana ja nyt peittelimme ne sateelta suojaan.TORSTAI -PERJANTAI 4-5.8.11 Tosrtain puolella miehet olivat saaneet styroksit paikalleen ja raudoitusporukka oli päässyt hommiin. Perjantaina aikana naputtelimme T:n kanssa patolistaa paikalleen samalla kun katselimme raudoitusporukan hommia. Vielä viimeiset silaukset viemäriputkien korkeuksiin ja meidän puolestamme homma alkoi näyttää siltä että HOMMAT ON HALLINNASSA ja VALUA VAILLE VALMISTA!!! Huh huh. Aikamoiset puserrukset viimeiset 2 viikkoa :) Vkl meni reippaasti yötöiden merkeissä ja saimme ihan luvalla hieman levätä, sillä mitään hommaa ei ollut meille tontilla.autotallin pohjaa, keskellä öljyn erotinkaivo
 

Ei kommentteja: