torstai 11. elokuuta 2011

vk 30. 25-31.7.11 > 2vk aikaa ennen talopaketin asennusta..!!

MAANANTAI 25.7.11 Muurausporukka oli vielä työn touhussa mutta homma edistyi hyvin. Kerroksia oli kasaantunut ja pohja hahmottui hyvin. Osa routalevyistä oli jo tilattu tontille mutta salaoja- sekä sadevesiputkitavarat puuttuivat vielä joten lähdimme niitä hakemaan. Tarkoituksena oli laittaa putket itse mutta tässäkohtaa emme edes tajunneet kuinka paljon niissäkin olisi hommaa... Minä hermoilin aikatauluista sillä edessä oli raskas viikko sekä yövuorojen merkein töissä että tontilla pohjahommia valmistellen. Heti muurauksen jälkeen saisimme aloittaa putkien vetämisen ja aikataulu vaikutti tiukalta sillä talopaketin toimitausaika olisi viikon päästä ja pystytysporukka tulisi 8.8.11...!!!
TIISTAI 26.7.11 Yövuoron jälkeen hieman unille ennen päivän palaveria lämpöjärjestelmistä.Olemme kaavailleet maalämpöpumppua lämmitysjärjestelmäksi joten oli aika mennä kuulemaan tarjous sekä maalämpöpumpusta, lattialämmityksestä ja ilmanvaihdosta. Hintavertailua olemme tehneet jonkinverran mutta tällä kyseisellä firmalla takuu oli kaikista paras ja hintakin kilpailukykyinen. Ainoa asia jota epäröimme on se että viilennys tapahtuisi lattian kautta eikä ilmastoinnista. Käyttökokemuksia olisi kiva kuulla tästä systeemistä! Palaverin jälkeen suuntasimme tontille purkamaan anturan laudoitusta. Sorkkarauta ja vasara kädessä aloitimme purkuhommaa ja pikkuhiljaa laudat antoivat myöden. Siinä ilta hurahtikin rattoisasti hikipäässä lautaa kannellen, tontilta suoraan suihkun kautta oikeisiin töihin.. Tätä se olisi jatkossakin :)       


                                                                                    

KESKIVIIKKO 27.7.11 Muurausporukka sai hommansa valmiiksi ja hyvältä näytti, vaikkakin homma ei ollut ihan ruusuillatanssimista sillä suunnitelija oli tehnyt merkillisiä muutoksia. Ylin harkkokerros oli suunniteltu muurattavaksi puolikkaista harkoista, jokainen harkko piti siis halkaista ja sovitella yhteen, siinä työmiehet kiittelivät.

olohuoneen valokaari saattoi aiheuttaa pientä päänvaivaa..

Alunperin tälle päivälle oli suunniteltu sisäpuolen täyttöä, mutta koska aikatulu ja hommat olivat siinävaiheessa ettei se ollut mahdollista tuotiin tonsille sepeliä ulkopuolen putkien peittoa varten. Päivällä heti töistä päästyään lähdimme T:n kanssa kohti tonttia remppavaatteet taas päällä. Vastassa meitä oli maankaivurimme joka olikin jo oma-aloitteisesti aloittanut kaivuut salaojaputkia varten ja tehnyt yhden sivustan valmiiksi. Minä pääsin laittamaan salaojaputkia talon ympärille ja asentamaan kaivoja, hauskaa hommaa :) Samaan aikaan T asensi isänsä kanssa patolevyä muurin suojaksi sekä pähkäili sähkön saamista taloon sillä emme olleet saaneet sähkösuunnitelmaa vielä ( emmekä tajunneet..) ,joten mitään vetoja ei perustusten sisään vielä mennyt.. Joku viisaana tietty olisi ne laittanut ja anturan alta mutta onneksi meillä oli jätetty puolen harkon verran pois talon varaston seinästä tulevia maalämpöpumpun putkia varten, joten päätimme hommata vesiputkea jolla saisimme kaapelit sen sisällä vedettyä. Samalla minä halusin varaukset etu- ja takapihan valaistuksia varten jotta vuoden päästä niitä ei tarvitse kaivaa uudestaan maan alle. Samassa aukossa oli siis 3x75mm putkea maalämpöpumpun asennusta varten sekä 4mustaa vesiputkea sähköihin.

TORSTAI 28.7.11 Hommat tontilla jatkuivat salaoja- ja sadevesiputkien asentamisella. T ahersi vielä patolevyn kanssa ja asensi varausputket paikoilleen. Ja yllättäen, vettä satoi kaatamalla.. Kaikki kunnia kyllä maankaivurillemme joka on ahertanut kelloa katsomatta todella ahkerasti välillä lisää tavaraa hakien. 

aukko seinässä läpivientiputkiavarten..

Salaojaputkien kohtaaminen.
Samana päivänä kaivurikuskimme sai täytettyä perustusten reunoja sepelillä jota me sitten ahkeraan levittelimme tulevia routalevyjä varten. Routalevyt tuntuivat olevan kiven alla sillä niitä ei ollut edes tehtaalla riittävästi sillä kysyntä heinäkuussa oli ilmeisesti kovaa. Halusimme 50mm levyjä joita laitoimme limittäin jottei kylmärajaa tarvitsisi saumata. 

Etupihan valoja varten vedetty vesiputki peitettiin ja pää tulpattiin muovilla, löytyy sitten pienellä kaivamisella etuterassin kulmalta. Putki kulkee talon sisältä perustusten reunassa sepelin ja routalevyjen alla.

Ensimmäiset autotallin seinustan routalevyt asennettuina.
Pitkän päivän jälkeen suuntasin vielä viimeiseksi yöksi töihin ennen perjantain sisäpuolen täyttöä..

PERJANTAI 29.7.11
Saavuimme tontille n.klo 14 maissa ja hiekkaa oli tuotu pihaan usempikin kasa! T:n isä oli ollut aamulla jo tontilla hommissa ja sisäpuolen styroxit oli laitettu loppuun ja etupihan roytalevyjä jo peitetty hiekalla. Takapihan ja vas.puoleisen sivustan reunat olivat vielä vailla routalevyjä mutta sisäpuolen täyttöä aloitettaisiin tänään hiekalla.

Sisäpuolen hiekallatäyttö, minikaivuri sisäpuolella auttoi lapiointiurakkaa.

täytön ja tasauksen jälkeen alkoi täryttäminen..

Täytön ja täryttämisen jälkeen laitoimme radon-putken, pitkää valkoista haitariputkea talon sisälle, joka seinästä n.1,5m. Läpiviennit tehtiin 2-kohtaan vahvistettuihin tukipalkkeihin ja putki nousee ylös makuuhuoneen vaatehuoneesta. Illalla lopettelimme klo 21 maissa työt ja lähdimme kotiin lepäämään ennen sauraavan päivän urakkaa :)
LAUANTAI 30.7.11 Saavuimme tontille aamuvirkeinä klo 9 jälkeen ja siellä olikin jo hommat olleet muutaman tunnin käynnissä. Sepeliä oli tullut useampi kuorma ja sisä-että ulkopuolella oli jo sepelipäällystettä. Meidän hommamme oli tasoittaa 30cm sepelikerros hiekan päälle, johon sitten tulisi viemärivedot.

Tasoitetun hiekan päälle 30cm sepeliä..

Lopputuloksena 30cm sepelipatja suurinpiirtein tasattuna (viemäriputkia odottaa..)
Hommat eivät siihen tasoitukseen loppuneet vaan homma jatkui takapihan routalevyjen leikkaamisella, aikamoista palapelin tekoa se homma olikin! Mukavan leppoista kylläkin, vaikka sepelin tasoittaminen ja terassipilarien ympäristön saaminen tasaiseksi jotta styroksit pysyivät ehjinä niiden päälle astuttaessa, ei ihan heti onnistunutkaan..

kuinkakohan tarkkaan työmiehet olisivat näitä heitelleet/leikanneet..?

tässä vaiheessa olohuoneemme ihana kaariseinä sai muutamat valitukset.. lopputulos palkitsee!
Auringon ihanasti lämmittäessä, n.28 asteessa ja valon tuplautuessa valkoisista styrokseista, ei mukavempaa päivää olis voinut ajatellakaan sillä illalla olisi luvassa rentoa meininkiä ystävien kanssa. Tosin siinä auringossahan se selkä paloi kunnolla.. Takapihalla oli pilarien kanssa hommaa, sillä märäys oli että jokaisesta kylmästä tolpasta 1,2m oli eristettävä levyillä. Käytännössä koko terassialue tasoitettiin ja vuorattiin routalevyillä. Tässä vielä muutama kuva lauantaipäivän saldosta.

palapeli koottuna
SUNNUNTAI 31.7.11 Eilisillan juhlinnan ja rentoiulun jälkeen pääsimme yllättävänkin aikaisin tontille, jo 12 jälkeen. Ystävämme tulivat katsomaan aikaansaannoksiamme ja nostivat pian jo kytkintä ja suuntasivat kohti Tamperetta, lupasivat kyllä osallistua hommiin heti seuraavissa talkoissa :) Oma motivaationi käynnistyi pikkuhiljaa siinä 3h:n kuluessa.. T ahersi isänsä kanssa mittaillen viemäriputkien paikkoja sisäpuolelle kallistuksia miettien. Olimme suunnitelleet ja sopineet niin että vedämme putket sinne itse alustavasti ja KVV-vastaavamme tulee tarkistamaan ne seuraavana päivänä ja antaa ohjeistuksia jos on korjattavaa.


putkien hahmotusta

Putkien hahmotuksen lomassa minä olin saanut lisää virtaa ja asensin loput takapihan routalevyistä. Pitkän päivän taas tehneinä lähdimme auringon laskiessa kotia kohti. Olipahan viikko, ei voi muuta sanoa! Täytyy olla ylpeä T:stä ja itsestä sekä kiitollinen kaivurikuskillemme,T:n isälle ja perustuksen tekijöille loistavasta työstä ja panostuksesta tähän hommaan. Viikon aikana tapahtui uskomattoman paljon ja painolasti sydämeltä keventyi, ehkä sittenkin ehdimme saamaan kaikki kuntoon talopaketin asennusta varten!

Viimeiset routalevyt asennettuna, vihdoin !!

Ei kommentteja: