tiistai 19. heinäkuuta 2011

Viemärivedot ja ongelmia ilmassa Viimeviikon perjantaihin15.7.11 mennessä, oli tontille saatu vedettyä suurimmat viemäriputket sekä täytettyä myös. Putkimiehemme oli ollut aikataulun mukaisesti hommissa ja tässä hieman T:n ottamia kuvia työn jäljestä.


 Viemärivedot tulevat talon nurkan kohdilta tontin alareunaan.Tarkemmin en osaa selittää mitä ja missä mikäkin putki ja veto menee, pääasia että ne ovat ammattilaisten laittamia ja oikein asennettuina ja piilossa maan alla :) *askavesiputki ja puhdavesiputki kulkevat rintarinnan, sulassa sovussa.

Nyt näkyvissä on enää vain alapihan sadevesiviemärikaivon kansi, jota tullaan nostamaan kunhan maata viedään sinne sekä yläpihan toinen pää, lika- ja puhdasvesiputkien päät.


Ja sitten niihin ongelmiin.. Perjantaina tuli hieman ongemien perustusten kanssa, meidän arvioimamme hinta perustus-urakasta ei kohdannut tekijän antaman hinnan kanssa, ei sitten läheltäkään. Tuli sellainen olo että nyt on ryöstöyritys meneillään.. Siinä ajassa ehti silmissä jo viliseen talopaketin siirtäminen (hamaan tulevisuuteen..) eteenpäin ja sakkomaksujen maksaminen. Sinä päivänä oli luottamus viety jalkojen alta mutta sisu nousi jostain silti pintaan. Ehdin jo selaamaan harkkoperustusten aakkoset netistä ja mielessäni jo kuvittelen pyöritteleväni betonimyllyssä laastia ja latovani harkkoja toisen perään kumivasara toisessa kädessä. Ei ihan jokatytön unelma lauantai vaikka toisaalta ajatus siitäkin kiehtoi :)

  Ja täytyy sanoa kyllä että ammattilaisia on näköjään moneen junaan! Kaikki on vaadittava kirjallisena, vaihtoehtoja on oltava, luottaa ei voi, vaikka olisi suositeltu kaveri tulossa hommiin.

No, muutamien T:n soittamien "hätäpuheluiden" jälkeen (ja minun ärräpäiden..) oli sunnuntaille jo sovittu kiireinen pikapalaveri tontille, vastaavan mestarin, meidän sekä mahdollisen "uuden" perustustentekijän kanssa.Sunnuntaina tapaamamme kaveri tuntui asialliselta ja hinnankin saimme samana iltana, hommat hän pääsisi aloittamaan heti alkuviikosta ja arvioi urakan kestävän n.12päivää mutta ennen talopaketin tuloa olisivat perustukset valmiina! Itse lupasimme olla apuna siinä missä voimme, mm harkkojen kannossa, täyttöjen lapioimisissa ja sadevesiputkien laittamisessa.. jne. Loistava uutinen su iltaan, ehdimme sittenkin saamaan perustukset kuntoon ennen talopaketin tuloa! Ei kommentteja: